Birleşik Metal-İş Sendikası 25. yılını kutladı

Birleşik Metal-İş Sendikası 25. yılını kutladı

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)'na bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, 25. yılını kutladı. 

 

3-054.jpgSendika, 25. yaşını, 4 Eylül Salı günü Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi A Nikah Salonu'nda gerçekleştirilecek bir dizi etkinlikle kutladı.

Etkinlikte,  müzik dinletisi, sahne oyunu ve belgesel gösterimi gerçekleştirildi.

Kutlama programında konuşan Birleşik Metal İş  Sendikası  Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu özetle şunları ifade etti,  “Bugün burada iki köklü kurumun birleşerek önemli bir güce dönüşmesinin 25. yılını kutlamak için bir araya geldik. Birleşik Metal İş Sendikamızın 25. Yılı hepimize kutlu olsun.

ŞANLI BİR TARİH

Ne mutlu ki bizlere böyle bir sendikanın, gün geldi sıra neferi, gün geldi önderleri olduk. Ne mutlu ki bizlere, şanlı tarihimizin, mücadele ateşiyle aydınlattığı yoldan yürümeye devam ediyoruz. Bir tsunami gibi sermayenin kıyılarına vuran o büyük sınıfsal dalgaların terkisine atlayıp, sancağımızı yere düşürmeden, siyasi güce, itaat etmeden, ideallerini hayata geçirmeye çalışan bu geleneğe bin selam olsun.

12 Eylül’ün o karanlık günlerinde, sendikaları kapatılmış, yöneticileri hapse atılmış, kadroları işten atılmış, herkes kendi çukurunda mahsur kalmış… Üyeleri, karşıya geçerken yolun ortasında, elleri bırakılmış çocuklar gibi çaresiz, birçoğu asker dipçiği ile sermayenin kucağına itilmiş, sarı sendikalara zorlanarak daha derin bir çukura hapsedilmiş, metal işçilerine sahip çıkanlara selam olsun.

İŞÇİ SINIFININ GELECEĞİNİ KURMAK

Bu zorlu kavgada onca yaşananlara rağmen, yılmadan, usanmadan işçi sınıfının geleceğini kurmak için elini taşın altına koyanlara, görevden kaçmayanlara, “kalp herkeste var ama yürek başka bir şey diyenlere” selam olsun.

Hepsini, yapıya harç taşıyanları, çimentoya alın terini katanları, kırılan düşlerimizi yeniden kaynatanları, burada olanları, olmayanları, ölümün aramızdan ayırıp kalbimize gömülenleri, bir kez daha sevgiyle saygıyla anıyoruz. Yapı bitse de yapıcıları asla unutmayacağız. Hepsinin anıları bizde capcanlı… Ama en çok da bu sendikanın, grev ve direniş çadırlarında ve zaferlerinde yaşayacak. Işıkları, genç metal işçilerinin önünü hep aydınlatacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.