Birinci’nin anısına; barışa  ve zafere atfedeceğiz

Birinci’nin anısına; barışa ve zafere atfedeceğiz

Bayramoğlu Ada’da ada sakinlerinden Osman Tuğaç’ın organizatörlüğü, Sahil Mahallesi A.Ş’nin ana finansörlüğündeki geleneksel tavla turnuvasının 14’ncüsü değerlendirilip 15’ncisi tasarlandı. Tuğaç, “15’nci turnuvayı ağustos sonunda, merhum Osman Birinci’nin anısına, barışa ve zafere atıfla düzenleyeceğiz” dedi

Darıca’nın şirin sayfiye muhiti, Bayramoğlu Mahallesi sınırlarındaki Ada’da, Ada sakinlerinden Osman Tuğaç’ın bireysel çabaları ve organizatörlüğü, Metin İnan başkanlığındaki Bayramoğlu Sahil Mahallesi İdare ve Bakım İşleri A.Ş ana finansörlüğü ile tüm katılımcıların finansörlük desteğiyle, kolektif ruhla gerçekleştirilen 14’ncü tavla turnuvası 17 Eylül’de düzenlenmişti. Ağustos sonu, eylül başı civarı tasarlanan 15’ncisi masaya yatırıldı. Osman Tuğaç, “15’nci turnuvayı merhum Osman Birinci’nin anısına; barışa ve zafere atıfla düzenleyeceğiz” dedi.

BALYANOZ KOYU’NDA AĞIRLADILAR

Geride kalan turnuvanın değerlendirildiği, önümüzdeki sene düzenlenecek turnuvanın tasarısının yapıldığı toplantı Balyanoz Koyu’nda, Darıca Belediyesi sosyal tesisi Balyanoz Kafe’de gerçekleşti. Sahil Mahallesi A.Ş İdari İşler Müdürü Mehmet Güner ve turnuva organizatörü Osman Tuğaç; turnuvanın müdavimlerinden Ağaç Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Sedat Durmuş, 14’ncü turnuvanın şampiyonu Mesut Caştur ile birlikte öncesi ve sonrasıyla turnuvayı hem haberleştirip hem de turnuvada mücadele eden Gazeteci Aktan Uslu’yu kahvaltı ikramıyla ağırladı.

SEDAT DURMUŞ DENEYİMLERİNİ AKTARDI

Sohbet ağırlıklı ve hayli neşeli geçen toplantıda Sedat Durmuş; Gebze Kandıralılar Derneği başkanlığı yaptığı dönemlerde bir gelenek haline gelen; Covid süreci hariç her yıl aralıksız tekrarlanan tavla turnuvasında edindiği deneyimleri paylaşıp önerilerde bulundu. Bir süre önce Muğla’nın Bodrum İlçesi’nden Gebze’ye merkezini taşıyan Ağaç Eğitim Vakfı’nın genel sekterliğini sürdüren Durmuş; Güner, Tuğaç ve Caştur’u vakfın çalışmalarına dair de bilgilendirdi.

TOPLUMA YÖNELİK SOSYAL ETKİNLİK PROJESİ

Sahil Mahallesi A.Ş İdari İşler Müdürü Mehmet Güner turnuvaya desteği şirketin topluma yönelik sosyal etkinlik projesi olarak addettiğini belirtip, “Bayramoğlu’nun ve muhitimizin adının bir gerekçeyle, daha geniş kesimlerce duyulmasına da çok önem veriyoruz. Desteğimiz sürecektir” dedi.

İLK DENEMİZDE OLUMLU SONUÇLAR ALDIK

Turnuvanın organizatörü Osman Tuğaç, 14’ncü turnuvanın bir takım aksiliklerden sebep eylül ayının sonlarına doğru tekrarlandığını belirtip, “Ancak düzenli bir şekilde, ağustos ayı / eylül başı aralığına denk gelecek şekilde takvimini sabitleştirmeye çalışacağız” dedi. Turnuvayı her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndan ötürü o zafere, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nden ötürü barışa atfetmek istediklerini, geçtiğimiz yıllarda bir denemesini yaptıklarını ve çok olumlu dönüşler aldıklarını kaydeden Tuğaç şunları söyledi:

BÜYÜK TAARRUZ’UN YILDÖNÜMÜ

“Bilindiği üzere; 30 Ağustos 1922, Dumlupınar’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un yıldönümüdür.

İşgal yıllarında, o zamanın koşullarında atalarımız, canı pahasına, kanlarıyla suladığı bu topraklar üzerinde bugünkü Cumhuriyet’in temelini atmıştır. 30 Ağustos bizim ulusal bağımsızlık ve değerimizdir.

Ulu Önder Atatürk bir az bilinen vecizesinde, “Millet hayatı tehlikeye girmedikçe, çıkarılan savaş değil, cinayettir. Öyleyse esas, barıştır”; çok bilinen vecizesinde “Yurtta barış, dünyada barış” demiştir.

HER İKİSİNE DE

Her ne kadar Birleşmiş Milletler, 7 Eylül 2001 tarihli kararıyla 21 Eylül olarak tayin etse de Dünya Barış Günü’nü her yıl 1 Eylül’de kutlamayı sürdürüyoruz. Evrensel ama özümsediğimiz bir gündür. Biz de turnuvamızı hem zafere, hem barışa atfederek sürdürmeyi planlıyoruz.”

Haber merkezi

1600.jpg

Soldan sağa- Sedat Durmuş ve Mesut Caştur ile fotoğrafı çeken Gazeteci Aktan Uslu’yu Balyanoz Kafe’de ağırlayan Osman Tuğaç ve Mehmet Güner son turnuvayı ve önümüzdeki yılın turnuvasını değerlendirdi.

2000-kopya.jpg

ZAFER VE BARIŞ KUPASI: 2022 yılının turnuvası: 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndan bir gün sonra, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nden bir gün önce, 31 Ağustos günü gerçekleşmiş, “Bayramoğlu Ada Tavla Turnuvası / Zafer ve Barış Kupası” diye tanımlanmıştı. Bu tanımlamaya çok olumlu tepkiler aldıklarını belirten Osman Tuğaç, turnuvanın ana finansörü Sahil Mahallesi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Metin İnan ile günün sonunda şampiyona hediye edilen tavla, turnuva başlamadan önce turnuvaya katılan 49 tavlacı ile günün anısına hep birlikte poz vermişti.

Osman Birinci anılarımızda yaşayacak

Tavla turnuvasına son iki yıldır katılıp mücadele eden, ayrıca Ada içindeki tavla liginin de 2022 yılı

şampiyonu; Bayramoğlu Ada ve Tuzla’nın sevilen sakinlerinden Osman Birinci’yi de kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydeden Tuğaç, “Bu turnuvayı bugünkü konumuna getiren, her bir katılımcısıdır. Hepsi ayrı bir değerdir. Ben tüm katılımcılara uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim. Yıllar içinde de kaçınılmazı herkesin yaşayacağından esasla, benzer acı kayıplarımız olacak, turnuvalarımızda anılarıyla yaşatılmayı sürdüreceklerdir. Bu sebepten ötürü önümüzdeki yıl turnuvayı, aynı zamanda Osman Birinci’nin anısına düzenlemeyi de düşünüyoruz” dedi.

1300-kopyakkk.jpg

Osman Birinci, Ada’daki son tavla turnuvasının ilk turlarından birinde genç tavlacı Yasin Korkmaz ile eşleşmiş; yine aynı turda eşleşen Arif Taş – Sedat Durmuş ile birlikte gazetemiz objektifine bu pozu vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.