Benzine zam geldi!

Benzine zam geldi!

Benzinin litre fiyatına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 48 kuruş zam geldi. Zamla birlikte benzinin litre fiyatı ortalama 35.15 liraya ulaştı.

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlarla birlikte İsrail- Filistin hattında devam eden çatışmalar, petrol fiyatlarını artırmaya devam ediyor. 17 Ekim'deki motorin zammının ardından bu gece yarısından itibaren de benzine 1 lira 48 kuruşluk zam geldi.

Motorinde ise yeni bir fiyat değişikliği yaşanmadı. Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre motorin litre fiyatı 39.58 liradan, benzinin litresi ise ortalama 35.15 liradan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.