Benzine ve motorine büyük zam

Benzine ve motorine büyük zam

Döviz ve petrol fiyatlarındaki artışından ardından benzin ve motorin fiyatlarına bu gece itibarıyla benzine 1 lira 34 kuruş, motorine ise 1 lira 11 kuruş zam bekleniyor.

Benzin ve motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere bir zam daha gelecek. Dolar kurunun rekordan rekora koşması, ek vergiler ve küresel piyasalardaki fiyat artışları, akaryakıta art arda zam olarak yansımaya devam ediyor. Benzin ve motorine 5 gün aranın ardından ikinci kez zam geliyor. Bu gece gerçekleşecek zamla birlikte fiyatlar benzinde 1 lira 34 kuruş, motorinde ise 1 lira 11 kuruş artacak.

Zam sonrası benzin ve motorinin litre fiyatı 43 lirayı aşacak. Benzin ve motorine geçtiğimiz hafta cuma günü de 1 liranın üzerinde zam gelmişti. 20 Mart 2024 güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da motorin litre fiyatı 41.82 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 42.06 satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

BİR YILDA YÜZDE 119,2 ZAM
Bu geceki zamla birlikte litre fiyatı motorinde yüzde 119,2, motorinde yüzde 111,5 oranında zamlanmış olacak.

Vergilerdeki, döviz kurlarındaki ve uluslararası akaryakıt fiyatlarındaki artış, pompaya zam olarak yansıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.