‘Belediyelerin FETÖ ilişkilerini sorgulasın’

‘Belediyelerin FETÖ ilişkilerini sorgulasın’

CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, 15 Temmuz şehitleri ile ilgili polemik yaratılmak istenmişçesine yansıtılmasına tepki gösterdi.

CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay dün gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İl binasında düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren CHP’li Sarıbay, “Genel merkezimiz tarafından il ve ilçe örgütlerimize gönderilen yazıda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü törenlerine katılmamız ve bu törenlerde söz hakkı verilmesi halinde ortak bir basın açıklamasında bulunmamız ifade edildi.  Örgütümüzün bazı ilçe başkanları bulundukları bölgelerde düzenlenen törenlere katılım göstermedi, bu durum bilgim dahilindedir.

CHP ÇOK SESLİ BİR PARTİDİR

CHP çok sesli ve eleştirel bir partidir. Kimseye zorla katılım sağlattıramayız. Musa Yılmaz’ın paylaşımlarını ve gazetelerde yer alan ‘15 Temmuz’un darbe olduğuna inanmıyorum. 15 Temmuz’da linç edilen askerler dışında şehit kabul etmiyorum’ şeklindeki bir paylaşımını görmedim. Musa Yılmaz’ın törene katılmaması sebebi ile AKP’li bir ilçe başkanı ve bir milletvekilinin konuyla ilgili sert bir dille yaptığı eleştirileri de bana iletti. Bende bu diyaloglar üzerine gerekli duyduğum açıklamayı ve eleştiriyi yaparak ilçe başkanımın arkasında durdum. Musa Yılmaz’ın kurultay ile ilgili açıklamasına yapmış olduğum açıklama farklı yönlere çekilmek istenmekte.

HADDİNİZİ BİLİN

Bunu farklı anlamak isteyen veya farklı yönlere çekmek isteyenlere vereceğim tek cevap haddinizi bilin demektir. Vatanseverliğimizi ve vatana bağlılığımız kimse tarafından eleştirilmeye açık değildir. 15 Temmuz gerçekleri er ya da geç ortaya çıkacaktır. Bizi bu konularda eleştirmeye kalkacak olanlar öncelikle kendilerini bir sorgulasın. Bizi eleştiri getirmeye, hadsizlik yapmaya kalkanlar buradaki belediyelerin FETÖ ilişkilerini sorgulasın, Pensilvanya’ya bir uçak dolusu buradan götürülen bürokratı sorgulasın. FETÖ ile tokalaşıp elimi bir ay yıkamam diyen milletvekilini sorgulasın.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.