Belediye işyerlerine  kira indirimi geliyor

Belediye işyerlerine kira indirimi geliyor

Çayırova Cumhuriyet Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait olan işyerlerinde yüksek kira bedelleri esnafın belini büküyordu.

Kira ücretlerinde indirim yapılmasına ilişkin önerge ilgili komisyona havale edildi. Çayırova Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi başkanlığında gerçekleşti. Cumhuriyet Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait olan işyerlerinde yüksek kira bedelleri esnafın belini büküyordu. Kira ücretlerinde indirim yapılmasına ilişkin önerge ilgili komisyona havale edildi.

RAMAZAN AYI’NI 
DOLU DOLU GEÇİRDİK

Meclis toplantı salonunda yoklama ve bir önceki meclis toplantısında alınan kararların oy birliği ile kabul edilmesi ile başlayan toplantıda konuşan Başkan Çiftçi,  Ramazan ayını Çayırova’da dolu dolu geçirdiklerini, ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek servisi ve gıda paketi yardımı yaptıklarını, tespit ettikleri ihtiyaç sahibi yetim çocuklara, belediyenin organizasyonu ve meclis üyesi Fatmanur Çelik’in desteği ile bayram öncesi giydirerek, beyannamede söz verdikleri ‘Beşikten Eşiğe Yetim Projesi’nin ilk adımını gerçekleştirdiklerini söyledi. 

BASINA İLAN DESTEĞİ

Bünyamin Çiftçi eleştiri konusu olan basına yönelik ilan uygulamalarına dair, “Geçen dönem basına önemli bir pay ayrılmış. Bu dönem o kadar yüksek bütçemiz yok. Altışar aylık dilimlerde, basına eşit ve adil şekilde hizmet alımımız (ilan desteği) olacak” dedi. 

551 NO’LU HATTA DÜZENLEME 

Gündem dışı konuşmalarda ilk sözü CHP Grubu adına Halis Koç aldı. Koç iyi niyet dileklerini sıraladıktan sonra ilçenin sorunlarına değindi. Çayırovalılar’ın toplu taşımada sorunlar yaşadığını belirten Koç durak aralıklarının yetersiz olduğunu, Gebze – Emek – Çayırova arasında çalışan 551 hat nolu otobüslerin sefer sayılarının yetersizliğinden vatandaşın yollarda kaldığını kaydetti. Başkan Çiftçi, soruna ilişkin olarak, toplu taşımada yeni bir düzenlemeye gidileceğini belirtti.

Halis Koç, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki TOKİ Konutları’nda çöp konteynerlerinin yetersiz olduğunu belirtirken Çiftçi konuyla acilen ilgilenileceğini kaydetti.

RAKAM BELİRTMEDİM 

Halis Koç yerel seçim döneminde Başkan Çiftçi’nin düşük gelirli belediye çalışanlarına 650’şer TL tutarında iyileştirme yapacağını söylediğini hatırlattı. Çiftçi ise konuya dair açıklamasında, “İmkânlarımız elverirse destekte bulunacağımızı söyledik ama herhangi bir rakam vermedim” diye konuştu.

AMBULANS HİZMETİ

Koç ayrıca Gebze Medical Park Hastanesi’nde ameliyat olan ve çocukları Çayırova’nın Emek Mahallesi’nde oturan bir yurttaşın Büyükşehir ambulansı ile Ümraniye’deki evine gidebilmesi için çok uğraştığını belirtip bu destekte ayrımcılık olduğunu ve giderilmesi gerektiğini söyledi.

AKÇAY’DAN KINAMA

MHP’li Meclis Üyesi Davut Akçay da gündem dışı konuşmasında iyi niyet dileklerini iletti. Şehitlerimize şehadet dileyip Pençe Harekâtı’nı desteklediklerini belirtti. Akçay, “Teröre destek veren tüm siyasi partileri kınıyorum” dedi. 

PAZAR YERİ 

Meclis toplantısında CHP Grubu’ndan iki, İYİ Parti’den de birer soru önergesi verildi. CHP Grubu tarafından verilen önergede Yenimahalle’de Cumartesi günleri kurulan semt pazarının Adem Yavuz’daki sabit pazara taşınmasından ötürü vatandaşın sorun yaşadığı belirtilip Aşıklar Tepesi’nde belediye hisseli yere sabit pazar veya tanzim yeri kurulması önerildi. Başkan Çiftçi ise anılan yerde Mermerler A.Ş’nin hissesi olduğunu belirtip yer sorununun çözümünün iki seneyi bulacağını kaydetti.

TÜGVA DESTEĞİ!

CHP Grubu tarafından verilen bir diğer önergede, TÜGVA’ya yapılan destek gündeme getirildi. Önergede TÜGVA Çayırova’nın kirasının 6 bin 350 TL olduğu, sadece tabelası için 17 bin 500 TL ödeme yapıldığı hatırlatılıp, “Çayırova bütçesinden AKP yan kuruluşu TÜGVA’ya ödeme yapmaya devam edecek misiniz? Yoksa, ‘130 bin yurttaşın kul hakkıdır’ diyerek bütçeden ödemeyi engelleyecek misiniz?” diye soruldu.

Önergede TÜGVA’ya dair “AKP’nin yan kuruluşu” benzetmesine Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi itiraz edip TÜGVA’nın tüm gençlere yönelik, eğitim hizmeti veren bir sivil toplum örgütü olduğunu söyledi. TÜGVA Çayırova yönetimini kirası daha uygun bir yer bulmaları konusunda uyardıklarını kaydetti. 

TRAFİK SORUNU 

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Deniz Kolo tarafından verilen önergede ise Yenimahalle’de yaşanan trafik sorununun çözümüne yönelik çalışmada bulunulması istendi.

DESTEK TARTIŞMASI 

Gündemin birinci  maddesi olan kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler ile ortak proje yapılması için belediye başkanına protokol yapmak üzere yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Bu esnada da tartışmalar oldu. Belediye Başkan Yardımcısı Saadettin Arıkboğa izahta bulunulmasının istenmesi üzerine, muhtarlara yardımda bulunulacağını kaydetti. 

SÜTTEN AĞZIMIZ YANDI!

CHP’li Halis Koç amacın farklı olduğunu öne sürerken Başkan Çiftçi, “Ne gibi” diye sorunca asıl maksadın TÜGVA ve misali kurumlara destek olduğunu iddia etti. CHP’li Meclis Üyesi Avukat Tayfun Budak da İstanbul’un kimi ilçelerinden belediye meclisi karar örnekleri sıralayıp açılımın net yapılması gerektiğini savundu. Halis Koç da terör örgütü     FETÖ yapılanmasını kast ederek, “Sütten ağzımız yandı! El etek öpülüyordu, terör örgütü çıktı” diye uyarıda bulundu. Önerge oy çokluğu ile kabul edildi.

KİRA İNDİRİMİ 

Mülkiyeti belediyeye ait olan Cumhuriyet Mahallesi, Şehit Ali Atik Caddesi üzerindeki ticaret ve iş merkezindeki dükkânların kira ücretlerinde indirim yapılması Hukuk, Dilekçe ve Tetkik ve Plan  bütçe komisyonuna havale edildi. Yenimahalle 5114/4 Sokak’ta pazar yeri kurulması da oy birliği ile hukuk, dilekçe ve tetkik ve isimlendirme komisyonuna havale edildi.

Mülkiyeti belediyeye ait hisse satışlarında uygulanacak taksit sayısının 48 ay olarak belirlenmesine yönelik alınan 01/07/2012 Tarih ve 2012/49 sayılı meclis kararının revize edilmesi oy birliği ile karar bağlandı.
 
Belediye Spor İşleri Müdürlüğü için yeni hazırlanan görev ve çalışma yönetmeliğinin ve bazı müdürlüklerin görev ve çalışma yönetmeliklerinde yapılan revizenin görüşülmesi gündem maddesi hukuk, dilekçe ve tetkik ve isimlendirme komisyonuna havale edildi.

AĞAÇ BEDELİ: 40 LİRA 

 
Yapı sahipleri tarafından belediyeye ödenecek olan ağaç bedellerinin belirlenmesi maddesi oy çokluğu ile karara bağlandı. Bu gündem maddesinde de tartışmalar olurken vatandaşın inşaat yaptığı yere ağaç dikememesi halinde belediye tarafından bir kamu bankasında açılacak ağaç hesabına, ağaç başı 40 TL ödeyecek.  Bu havuzda biriken kaynak sadece amacı doğrultusunda kullanılacak. 

1 TEMMUZ’DA TOPLANACAK

İlçe sınırları içerisinde bulunan 423 ada, 10 nolu parselde imar plan değişikliği yapılması oy birliği ile imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi. Bir sonraki meclis toplantısının 1 Temmuz Pazartesi günü saat 15:00’de yapılmasına meclis üyelerinin oy birliği ile karar verildi. Öte yandan meclis toplantısını Yeniden Refah Partisi Çayırova İlçe Başkanı Aykan Dönmez ve yönetim kurulu üyeleri de takip etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.