BABASI BUNU SÖYLERKEN KIZI CANLI YAYINLADI  “MEB çocuklarımızın yarına  olan umutlarını söndürüyor”

BABASI BUNU SÖYLERKEN KIZI CANLI YAYINLADI “MEB çocuklarımızın yarına olan umutlarını söndürüyor”

Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin geleneksel Cumhuriyet Bayramı yemeğinde, “Milli Eğitim Bakanı anlık kararlarla eğitim sisteminin sonunu hazırlıyor. Çocuklarımızın yarına olan umutlarını sürdürüyor” derken kızı Ecem canlı yayındaydı. Konuşmasında kızını da üzen baba, gönlünü dansa kaldırarak aldı

“Eğitim sistemi denilen bir şey kalmamış sabahtan akşama alınan kararlar çocuklarımızın yarına olan umutlarını söndürüyor. Milli Eğitim Bakanı almış olduğu anlık ve keyfi kararlar ile ülkenin eğitim sisteminin sonunu hazırlıyor.”

EŞİ VE KIZIYLA KATILDI

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’ncü yıldönümüne ve Cumhuriyet Bayramı’na üç gün kala düzenlediği geleneksel Cumhuriyet Bayramı yemeğinde Şube Başkanı Bülent Metin, girizgâhtaki cümleleri sarf etti.

egitim-is-331-1.jpg

Metin şube yönetimi ile birlikte ev sahipliği yaptığı etkinliğe nazik eşi Bircan Metin ve çiftin lise eğitimi süren güzel kızı Ecem ile katıldı. Sempatik aile etkinliğin müzikli bölümünde pistte kurtlarını birlikte döktü.

CANLI YAYINLADI

egitim-is-306-1.jpg

Ecem babasının konuşmasını cep telefonu marifetiyle, şubenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınladı.

egitim-is-307-1.jpg

Konuşmasında kızını da üzen baba, gönlünü dansa kaldırarak aldı

egitim-is-504-1.jpg

Hayli karamsar bir tablo çizdiğini kendisi de ifade eden Metin, metnin sonunu umutla bağladı: “Bu karamsar tabloya rağmen Cumhuriyet’in yılmaz bekçileri olarak bizler mücadele azmimizi kaybetmeden mücadele etmeye devam edeceğiz. Yaşasın Cumhuriyet.”

Başkan Metin sözlerine konuklara hoş geldiniz ve teşekkür, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarına saygı ve minnet ritüeli ile başlayıp ayrıca şunları kaydetti:

ÖNÜNE ÇIKAN HER

ENGELİ AŞTI AŞACAK

egitim-is-400-1.jpg

“Cumhuriyetin ilanından bu yana tam 100 yıl geçti. Mustafa Kemal’in ‘Kimsesizlerin kimsesi’ olarak tanımladığı Cumhuriyet önüne çıkartılan her engelin üstesinden gelmeyi başardı, günümüzde de çıkarılacak her türlü engeli bu milletin aklı ve çalışkanlığı ile aşmayı bilecektir.

DEĞERLER YERLE BİR EDİLİYOR

Yaşadığımız coğrafyada ülkemizi diğer ülkelerden ayıran en temel fark laik, demokratik ve hukuk devleti olarak kurulmuş olan bir Cumhuriyet’e sahip olmamızdır. Ancak görüyoruz ki günümüzde bu değerler yerle bir edilmeye başlanmış. Laik Cumhuriyet’in içini boşaltmak isteyen cemaat ve tarikatlar vakıf ve dernek maskesi altında faaliyetlerini sürdürmekteler.

egitim-is-401-1.jpg

Özellikle eğitim alanında artık okul öncesi öğrencilere varıncaya kadar inmiş değerler eğitimi ve ÇEDES protokolü adı altında Cumhuriyetimizin laik yapısının karşısında çalışmalar yürüttüklerini görmekteyiz.

Geçmişte yaşananlardan zerrece ders almayan iktidarın cemaat ve tarikatlara açmış olduğu alanlar her geçen gün biraz daha artıyor.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ BASKI ALTINDA

Bu cumhuriyetin yılmaz bekçileri olarak bizler yapılanların farkındayız ve buna karşı koymaya devam edeceğiz. Ülkenin demokratik iklimi her geçen gün ağır yaralar alıyor. Gazeteciler, bilim insanları, demokratik kitle örgütleri hatta milletvekilleri zorlama hukuki kararlar ile ceza evlerine gönderiliyorlar. İfade özgürlüğü hiç olmadığı kadar baskı altında. Ülkemizde hukuk sistemi yaralı, almış olduğu kararlar tartışılıyor. Bağımsız davranması gereken hukukçular büyük baskılar altında kararlar almak zorunda kalıyor.

BAZEN YAŞA BAZEN MAAŞA

Çalışma hayatında da işler yolunda gitmiyor, maalesef ki yıllardır bu ülkenin kalkınması için alınteri dökmüş emekliler bazen yaşa takılıyor bazen de maaşa.

Açlık sınırının çok altında 7500 TL maaş ile sefalete mahkum edilmiş durumdalar. Kamu emekçilerinin almış olduğu ücretler zorunlu ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyor. Açlık sınırında bir yaşama mahkum edilmişler. Gelecekten umutları yok.”

egitim-is-335-1.jpg

Ecem Metin etkinliğin eğlence kısmını da canlı yayınladı. Gecede Bolu’dan gelen ekip Şamada Band sahne alırken elektronik gitarda Emre Mızrak sahne performansı ile beğeni topladı.

egitim-is-308-1.jpg

Ecem Metin gerek diğer öğretmenlerin çocukları akranlarıyla, gerekse Cammekan’ın doğal ortamında günün anısına pozlar verdi.

egitim-is-402-1.jpgegitim-is-403-1.jpgegitim-is-404-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.