Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya

Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde tamamlandığında 4 bin dönüm araziden oluşacak Doğal Yaşam Parkı Ormanya’da hazırlıklar devam ediyor.

Doğal yaşamı koruma altına alırken turistik amaçlı kullanıma daima imkan veren Ormanya, 6 ana bölgeden oluşuyor ve farklı coğrafyalara ait hayvanları, doğal ortamlarında bir arada görme imkânı sağlıyor. Tatil ve eğlence seçeneklerini çoğaltacak ve doğayı yakından keşfetmeyi sağlayacak birçok proje de geliştiriliyor. Orman okulu, macera parkı, sportif olta balıkçılığı, karavan kamp alanı, çadır kamp alanı, doğa yürüyüş ve bisiklet parkurları, doğa müzesi gibi projeler de en kısa sürede tamamlanacak. Hem Türkiye hem de dünya ölçeğinde, örnek teşkil edecek bir konsept oluşturarak hazırlanan doğal yaşam parkıyla Kocaeli’nin turizm potansiyelinin arttırılması amaçlanıyor.

DÜNYANIN ÜÇÜNCÜ, AVRUPA’NIN EN BÜYÜK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, “Orman Bakanlığından tahsisini yaptırdık. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, ağaç konusunda, doğal yaşam konusunda çok hassas. Buranın çok küçük bir bölümü piknik alanı olarak değerlendirirken, ‘Nasıl daha faydalı hale getirebiliriz’ diye ekibimiz çalıştı. Türkiye’de genelde hayvanat bahçelerimizde hayvanlar sınırlı alanlarda tutularak insanlara gösteriliyor. Burada hem çocuklarımız evcil hayvanlara dokunuyor, hem değişik hayvan türlerini görüyor. Doğal ortamlarında hayvanlarımız rahatça yaşıyor” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.