Avans zam yoksa  üretim de yok

Avans zam yoksa üretim de yok

Metal işkolunda MESS ile masaya oturmaya hazırlanan BMİS, 01 Eylül 2021 itibariyle yüzde 30 avans zam istedi. Teklif kabul görmeyince, BMİS Gebze Şube’nin örgütlü olduğu işyerlerinde bir saat süreyle şalter indirildi, üretim durdu

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, MESS ile yeni dönem toplu sözleşme görüşmelerine hazırlanıyor. Ancak toplu sözleşme sürecinin gerek geç başlaması gerekse aylarca sürmesi nedeniyle ücretlere yüzde 30 oranında ara zam istendi. MESS bu teklife olumsuz yanıt verirken fabrikanın örgütlü olduğu MESS üyesi işyerlerinde, 06 Ekim Cuma günü bir saat boyunca şalter indirildi, üretim durdu.

BMİS Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu Sarkuysan, ZF Sachs, Cengiz Makine, Fontana Pietro Kalıp, Aperam Paslanmaz Çelik, Weidmann ve Dostel Makine’de de gündüz vardiyasına giren işçiler, mesainin ilk bir saatinde üretimde bulunmadı.

AYNI DAYATMACI TUTUM

BMİS Gebze Şube Başkanı Selçuk Cifçi, üretimin durdurulduğu işyerlerinde sendika üyesi işçileri ziyaret etti. Hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceklerini 2015 grevleri ve sonraki dönemlerde gösterdiklerini kaydeden Çifci, “Ancak, aynı dayatmacı yaklaşımın bugün de sürdürülmek istendiğini görüyoruz. Şimdi bir kez daha belirtiyoruz. Dayatmacı toplu sözleşme düzenine ve anlayışına teslim olmadık, bu düzeni yıktık ve yeniden inşa ettirmeyeceğiz. Bundan sonra dayatmalara asla teslim olmayacağız, boyun eğmeyeceğiz. Kimse bizi yeniden sınava çekmemelidir. Dünden bugüne mücadele tarihimiz bu kararlılığımızın bir dizi örneği ile doludur.

ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZ

Şimdi yeni bir sürece giriyoruz. Kavgamız yeni başlıyor. Ön zam talebimiz için MESS’e bağlı tüm işyerlerinde üretimden gelen gücümüzü kullanmaya başlıyoruz. Bizlerin en küçük talebini bile karşılamayanlara, bin dereden su getirenlere, dayatmada bulunanlara mücadelemizle yanıt vereceğiz. Bu mücadelemiz, toplu sözleşme taleplerimizin karşılanmasını sağlayana kadar, çeşitli yöntemlerle sürecektir” dedi.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.