Atıkları Lisanlı Toplayıcı ve Yetkilendirilmiş Kuruluşlar toplayacak

Atıkları Lisanlı Toplayıcı ve Yetkilendirilmiş Kuruluşlar toplayacak

  Ayni mesleği icra eden belediye çalışanlarını bir araya getirmeye sürdüren Marmara Belediyeler Birliği'nin organizasyonunda Çevre ve Temizlik...

 

 

Ayni mesleği icra eden belediye çalışanlarını bir araya getirmeye sürdüren Marmara Belediyeler Birliği'nin organizasyonunda Çevre ve Temizlik Müdürleri deneyim paylaştı. Marmara Belediyeler Birliği'nin 2008 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirdiği Çevre Koruma ile Temizlik İşleri Müdürleri ve ilgili personelleri koordinasyon toplantıları iller bazında devam ediyor. İstanbul, Tekirdağ, Bolu, Kocaeli ve Balıkesir'den sonra Sakarya İl, ilçe ve belde belediyelerinin Çevre Koruma ile Temizlik İşleri, Zabıta Müdürleri ve ilgili personelleri toplantısı da gerçekleştirildi.

Sakarya İl toplantısına Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Yılmaz Çiğdem, Çevre Mühendisi Arzu Saygıner Çil, ilçe ve belde belediyeleri müdür ve mühendisleri ile il toplantılarını koordine eden MBB Çevre Yönetim Merkezi Direktörü Aynur Acar katıldı.

"BÖLGESEL İSTATİSTİK ÇALIŞMASI YAPILIYOR"

Açılış konuşmasında Acar "İl toplantılarındaki amacımız belediyeleri yerinde ziyaret etmek, çevre ve atık yönetimi çalışmalarında durum değerlendirmesi yapmaktır. Ayrıca mevzuatlarda yapılan değişiklikler, yeni yönetmelik taslakları ile ilgili görüşler, yayınlanması planlanan tebliğler ve uygulamada yaşanılan sıkıntıları yerinde değerlendirmek üzere planladığımız toplantıların sonucunda elde edeceğimiz verilerin sonucunda belediyelerle yapılacak eğitim ve projelerle belediyelerin çalışmalarına yön vermeyi arzu ediyoruz. Bölgesel istatistik çalışmalarını tamamlamak için toplantılarda belediyelerin mevcut şartlarını yansıtacak olan Anket formlarını da topluyoruz. Ayrıca iller bazında bir araya gelemeyen belediyelerin aylık koordinasyon toplantılarının temelini atmış oluyoruz. İl toplantılarından sonraki hedefimiz ise periyodik aralıklarla MBB il müdürleri koordinasyon toplantılarını gerçekleştirerek çalışmalarımızın daha verimli ve sürdürülebilir olması için fikir paylaşımı yapmaktır" dedi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EYLEM PLANLARINA DİKKAT!


Acar, "Bölgemizde gözlemliyoruz ki, Belediyeler mevzuatlar çerçevesinde yapmaları gerekenleri büyük bir gayretle yapıyorlar. Ancak özellikle Ambalaj Atıklarının toplanmasında Lisanlı Toplayıcı ve Yetkilendirilmiş Kuruluşlarla uyum içinde çalışabilen parmakla gösterilecek kadar az. Bu mevzuatın çok ciddi olarak gözden geçirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde İklim Değişikliği Eylem Planları (İDEP) çerçevesinde yapılması gerekenleri tutturmak mümkün değildir" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.