ASM'de hasta güvenliği çalıştayı

ASM'de hasta güvenliği çalıştayı

Kalite, hasta güvenliği ve insan odaklı bakım alanındaki başarısını tescilleyen Anadolu Sağlık Merkezi, bu alanda diğer hastanelere de öncü oluyor.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı altında Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSKA) iş birliği ile 19 Nisan tarihinde Anadolu Sağlık Merkezi’nde Hasta Güvenliği Çalıştayı gerçekleştirildiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi İdari Hizmetler, Kalite ve Hasta Güvenliği Direktörü, aynı zamanda da TÜSKA bilim kurulu üyesi Dr. Hişam Alahdab, “Sağlık Bakanlığı ilk defa özel bir hastane ile böyle bir çalıştay gerçekleştiriyor. Ankara, Bursa, Tekirdağ, Aydın, Denizli gibi birçok farklı ilden hastanede çalışan kalite uzmanları Anadolu Sağlık Merkezi’nin deneyimlerini dinlemek üzere çalıştaya katıldı. TÜSKA ile iş birliğimizi sürdürmeyi hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ

Türkiye’de kalite ve hasta güvenliği konusunda çok önemli çalışmalarda bulunan ve dünyada uluslararası bir marka yaratmaya çalışan TÜSKA ile Türkiye’de insan odaklı bakım anlayışı konusundaki başarısını tescilleyen Anadolu Sağlık Merkezi’nin bu alanda gerçekleştirdiği iş birliğinin önemini vurgulayan İdari Hizmetler, Kalite ve Hasta Güvenliği Direktörü Dr. Hişam Alahdab, “TÜSKA ve TÜSEB’in amacı Türkiye’deki özel hastane, üniversite hastanesi, devlet hastanesi gibi kurumlarda kalite anlayışını yükseltmek. Kendilerine özgü bir akreditasyon sistemi kurdular. Hastanemizde gerçekleştirilen çalıştayda özel hastaneden, devlet hastanesinden, il sağlık müdürlüğünden gelen katılımcılara hasta güvenliği alanında deneyimlerimizi aktardık. TÜSKA Başkanı Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel de çalıştayda konuşma yaptı” dedi.

İLK KEZ KARŞILAŞTILAR

 

Çalıştayın çok önemli olduğunu söyleyen Dr. Hişam Alahdab, “Bizim günlük hayatta çok kullandığımız uygulama ve kavramlarla ilk kez karşılaşan Kalite ve Hasta Güvenliği Uzmanları oldu” açıklamasında bulundu. Özel hastaneden, devlet hastanesinden, il sağlık müdürlüğünden gelen katılımcıların toplantıya yoğun ilgi gösterdiğinin ve tüm katılımcıların toplantıdan memnun ayrıldıklarının altını çizen Dr. Alahdab, “Sağlık Bakanlığı’ndan gelen yetkililer çalıştayı çok beğendiler, çok etkilendiler. Örneğin TÜSEB üyeleri akademik kadrodan oluşuyor ve bu işin teorisini çok iyi biliyorlar. Teorik bilginin nasıl uygulamaya döküldüğünü anlattık, etkilendiler. Hasta güvenliği konusunda yöntemleri uygulamamız, yaşadığımız zorluklar ve aldığımız katkıları anlatmamız herkesin çok hoşuna gitti. Teorik bilgileri uygulamaya dökülebilen bir hastane görmek onları çok tatmin etti. Herkes çok keyifli bir şekilde ayrıldı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.