Asgari ücret cebe girmeden eriyecek

Asgari ücret cebe girmeden eriyecek

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, asgari ücretin 17 Bin 2 TL olarak açıklanmasının ardından bir açıklamada bulundu.

Acur, açıklamasında “Asgari ücret gelişmiş ülkelerde küçük bir azınlığın aldığı maaş iken Türkiye’de asgari ücretle çalışanların oranı yüzde 57’dir. Komşumuz, henüz gelişmekte olan Bulgaristan’da bile asgari ücretle çalışanların oranı yüzde 14 iken Türkiye bir asgari ücretliler ülkesidir. Dolayısıyla asgari ücretteki artış halkımızın geniş bir kesimini etkilemektedir.
Bir asgari ücretliler ülkesi olan Türkiye’de özellikle son yıllarda hükümetin uyguladığı rasyonellikten uzak politikalar nedeniyle fatura halka kesilmekte, ek vergilerle, ek zamlarla halkımız inim inim inletilmektedir. Böylelikle asgari ücrete gelen zamlar da daha cebe girmeden hükümet tarafından eritilmektedir.

ZAMLAR GELMEYE BAŞLADI
Gerçeklerin farkında olan halkımız, asgari ücretin 17 bin 2 TL olması müjde olarak görmemiş, aksine bu zammın ne zaman eriyeceğini acı bir şekilde hükümete sormuştur. Nitekim daha maaşlar yapmadan ekmekten simide, market ürünlerine bir bir zamlar gelmeye başlamıştır.
Bilindiği gibi biz İYİ Parti olarak asgari ücret teklifimizi 2024’ün ilk 6 ayı için 17 bin TL ikinci 6 ayı için 20 bin 500 TL olarak açıklamıştık. Enflasyon ve hayat pahalılığı sürdükçe asgari ücret eriyecek ve yılın ikinci ayına dönük çağrımız yineleyeceğimizi belirtmek isteriz. Yeni asgari ücret milletimize hayırlı olsun.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.