Arjantinli itfaiyecilere eğitim

Arjantinli itfaiyecilere eğitim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Güney Amerika ülkesi Arjantinli itfaiyecilere eğitim verdi.  Sertifika töreninde toplam 20 itfaiyeci 3 hafta...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Güney Amerika ülkesi Arjantinli itfaiyecilere eğitim verdi.  Sertifika töreninde toplam 20 itfaiyeci 3 hafta süren eğitimlerinin ardından belgelerini aldılar.

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği(TBB) işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 69’uncusu düzenlenen programla tamamlandı. Sertifika töreninde toplam 20 itfaiyeci 3 hafta süren eğitimlerinin ardından belgelerini aldılar. 2010 yılından bu yana devam eden eğitimlerde 337 belediye ve 15 ayrı ülkeden toplam bin 776 kişiye sertifika verildi.

69. DÖNEM SERTİFİKA ALDI

Programda eğitimleri tamamlanan 20 kişilik grup sertifikalarını aldı. Törene İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara ve şube müdürleri ile itfaiye erleri ve Arjantinli itfaiyeciler katıldı. Sertifika töreninde konuşan Eğitim ve Önleme Şube Müdürü Salih Palaz, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen talepler doğrultusunda temel itfaiyecilik eğitimleri verdiklerini söyledi. Palaz, ‘’Bu eğitimleri vermekten dolayı çok mutluyuz. Bilgi paylaştıkça büyüyen bir şeydir. Sizlerle bu paylaşımları yapmak bizleri oldukça mutlu ediyor. Özellikle Güney Amerika ülkesi Arjantin’den gelen itfaiyeci misafirlerimize de ayrı bir parantez açmak istiyorum. Kendileri sayesinde sadece eğitim anlamında değil, bilgi ve tecrübe paylaşımı anlamında da güzel alış-verişlerimiz oldu” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

EĞİTİMLER KOBİTEM’DE

Eğitimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nin (KOBİTEM) Uluslararası Fuar Merkezi yanındaki eğitim uygulama platformunda gerçekleştirildi. Gruba İtfaiye Daire Başkanlığı’nın uzman eğitmen personeli tarafından tam teçhizatla, Yangına Müdahale Teknikleri, Kapalı ve Dumanlı Ortamlarda İlerleme, Kazazede ve Yangın Kaynağı Arama, Termal Kamera Kullanımı,  Trafik Kazalarından Kurtarma, Yüksek Açı Kurtarma gibi daha birçok konuda teorik ve pratik bilgiler sunuldu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.