Amonyak tankına olumsuz rapor

Amonyak tankına olumsuz rapor

 GÜBRETAŞ Fabrikası’nın bahçesinde kurmak istediği amonyak tankı ile ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na...

 

GÜBRETAŞ Fabrikası’nın bahçesinde kurmak istediği amonyak tankı ile ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED raporu ile ilgili olumsuz rapor verdiği öğrenildi. 29 Temmuz’da Körfez’de yapılan ÇED toplantısında vatandaşların 37 bin 500 metreküp büyüklüğündeki amonyak tankının bölgede büyük tehlike yaratacağını söyleyerek istemediklerini belirtti. Yaşam alanlarına yakın olan amonyak tankının yapılmaması içinde kamuoyunda ciddi tepkiler ortaya çıktı. 

HALKIN TEPKİSİ DİKKATE ALINDI
Yapılması planlanan amonyak tankı 37 bin 500 metreküp hacme sahip olup 25 bin kuru amonyak depolama imkânı sağlıyor. Kocaeli’de gübre üretimi dışında amonyak üretimi de yapmaya karar veren fabrika çalışmaların başlaması için amonyak tankının ÇED çalışmalarını hızlandırdı. Ancak Yarınca Mimar Sinan, Hacı Osman ve Atalar mahallelerinde yaşayan vatandaşlar ve bazı meclis üyelerinin tepkisi üzerine Körfez Kültür Merkezi’nde yapılan ÇED toplantısı tartışmalı geçti. Halkın tepkisi ve Körfez’de bulunan çok sayıda amonyak tankı ve rafineri nedeni ile Büyükşehir ve Valilik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED için olumsuz rapor verdiği öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.