Altın rekora koşacak! Uzmanından 2024 tahmini

Altın rekora koşacak! Uzmanından 2024 tahmini

Son dönemde rekor üstüne rekor kıran altın'da yeni rekorlar bekleniyor. Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, 2024 yılı için tahminlerini kamuoyu ile paylaştı. Peki, uzman ismin tahminine göre Gram altın ne kadar olacak? Altında beklenen rekor ne? İşte detaylar..

Ons altındaki yükselişin etkisi ile birlikte,altının gram fiyatı rekor üstüne rekor kırıyor. Her geçen gün yükselen ve tarihi zirvelere yerleşen altın, 2023 yılını 1900 TL seviyelerinde tamamladı. Bir çok uzman ismin yapmış olduğu değerlendirmede, altının 2024 yılı için de yükselişini devam ettirmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili pek çok yatırımcı tarafından takip edilen altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, 2024 yılı altın tahminlerini kamuoyuyla paylaştı. Memiş, gram altının 2024 yılının ilk çeyreğinde 2250 TL seviyesine yükseleceğini öngördü ve ekledi. “2024 yılında gram altının fiyatı kademeli olarak 2500-2700-3000 TL seviyelerine yönelecek bir yükselişle karşılaşacak” ifadelerini kullandı.


BORCU OLAN VE ALMAYI DÜŞÜNENLERE UYARI

Uzman isim birde altın borcu bulunan veya altın ile borç almayı düşünenlere de önemli uyarılarda bulundu.Memiş, “Altın borcu olan kişiler, yeni yılda gram altının 3000 TL seviyesini göz önünde bulundursun ve maliyet hesaplamalarını buna göre yapmaya özen göstersin" dedi.

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Altının değer kazanmasının temel sebepleri, küresel ekonomideki belirsizlikler ve enflasyon baskılarıdır. Küresel ekonomide resesyon endişelerinin artması ve enflasyonun yüksek seyretmesi, yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altına olan talebi artırıyor.

GRAM ALTIN FİYATI TAHMİNİ NEDİR?

Memiş'in öngörülerine göre, gram altın 2024 yılının ilk çeyreğinde 2250 TL'ye ulaşacak ve ardından 2500 TL ile 3000 TL seviyelerini test edecek.Ancak uzmanlar, altın fiyatlarının küresel ekonomideki gelişmelere bağlı olarak dalgalanabileceği konusunda uyarıyor.

ÖNEMLİ UYARI: BU HABER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.