Akyüz’e kadınlardan tam destek

Akyüz’e kadınlardan tam destek

Petrol-İş Sendikası’nın hafta sonu gerçekleşecek kongresinde genel başkanlığa aday olan Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz’e Petrol-İş Gebze Kadın Komisyonu’ndan tam destek geldi.

Petrol-İş Sendikası’nın önümüzdeki hafta sonu günleri gerçekleşecek kongresinde genel başkanlığa aday olan Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz çalışmalarını yoğun tempoda sürdürüyor. Hayli geniş bir kesimin desteğini alan Akyüz’e bir destek de Petrol-İş Gebze Şube Kadın Komisyonu’ndan geldi. Konuya dair yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:
COŞKUYLA SELAMLIYORUZ 

“Şube başkanımız Sayın Süleyman Akyüz’ün bu hafta sonu yapılacak olan genel kurulumuza ilişkin açıklamış olduğu genel başkan adaylığını coşkuyla selamlıyoruz. Biz Petrol-İş Sendikası’nın Gebze Şubesi’nde örgütlü kadınlar olarak kendisini yakinen tanıyor ve ona güveniyoruz. Kendisini ve oluşturacağı yönetimi canı gönülden destekliyoruz.
ÇALIŞKANDIR ÖDÜNSÜZDÜR 
Atalarımız, ‘Ayınesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ demiş. Biz kadın işçiler, bugüne kadar işçi sınıfımız için bir sıra neferi gibi çalışmayı bilen Sayın Süleyman Akyüz’ü örgütlenmelerden, direnişlerden, grevlerden, hak mücadelelerinden, tanıyor ve biliyoruz. Süleyman Başkan çalışkandır, sabırlıdır, ısrarlıdır, ödünsüzdür.
MÜCADELE DENEYİMİ 
Süleyman Başkanımız, kökleri 1950’lere uzanan Petrol-İş’in biriktirdiği sınıfsal değerleri yıpratmayan, bu değerleri geliştirmek için var gücüyle çalışan bir karaktere sahiptir. Bunun en son örneği de Flormar direnişidir. Süleyman Başkan bu büyük direnişi, başta Flormar işçileri olmak üzere şube yöneticileri, temsilciler, delegeler, kadın ve erkek üyelerle birlikte yürüttü. Petrol-İş’in Türkiye işçi sınıfımızın tarihine şerefli bir mücadele deneyimi daha bırakmasına önderlik etti. Bu irade ve çaba asla soldurulmamalı, unutulmamalıdır. Biz tüm bu önemli çalışmaların şahidiyiz.
ÇOK ŞEY KATACAK 
 Biz Petrol-İş Gebze Şubesi Kadın Komisyonu olarak Süleyman Akyüz başkanımızın bu değerli birikiminin Türkiye’nin dört bir yanındaki üyelerimize ve Türkiye işçi sınıfımıza katacağı çok şey olacağına inanıyoruz. Kongre sürecimizde yanında olduğumuzu bildirir, kendisine canı gönülden başarılar dileriz. Yıllar boyu kendisiyle beraber yürüdük, bundan sonra da hep birlikte yürüyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.