ADD GENEL BAŞKANI HÜSEYİN EMRE IŞIK: Yeniden parlamenter sisteme dönmeliyiz

ADD GENEL BAŞKANI HÜSEYİN EMRE IŞIK: Yeniden parlamenter sisteme dönmeliyiz

ADD Genel Başkanı Hüseyin Emre Işık, ADD Gebze’nin 23 Nisan etkinliğine konuk oldu. Işık, 16 Nisan referandumunun ardından 31 Mart yerel seçimlerinin milli egemenlik için halkın önemli bir işareti olduğunu belirtip, “Yeniden parlamenter sisteme dönmeliyiz

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüseyin Emre Işık 16 Nisan referandumunun ardından 31 Mart yerel seçimlerinin milli egemenlik için halkın önemli bir işareti olduğunu söyledi. Işık, “Biz ADD olarak doğruları söylemeye devam edeceğiz. Yeniden parlamenter sisteme dönmeliyiz” dedi. Nilgün Aydın başkanlığındaki ADD Gebze Şubesi’nin ulusal egemenlik vurgusu ile düzenlediği dayanışma kahvaltısına katılan Işık şunları kaydetti:

YENİDEN MİLLİ EGEMENLİK

“Türkiye’ye bahar geldi… ‘Türkiye’ye bahar geldi’ denildiğinde, bazı siyasi mesajların ötesinde biz şunu anlıyoruz. Atatürk’ün değeri daha da anlaşıldı. Mesela laikliğin dinsizlik değil toplumsal barış olduğunu anlaşıldı. Artık saray egemenliği değil yeniden milli egemenlik, ulusal egemenlik konusunda halkımız bir işaret verdi.

TEMEL NİTELİKLER

ADD, 30 yıllık bir, Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük demokratik kitle örgütü. Amacımız demokrasinin olmazsa olmaz koşulları insan hakları ve özgürlük ile Cumhuriyet’in Anayasa’da var olan temel niteliklerini korumak. O niteliklerden vazgeçersek ne olduğunu bu 17 yıllık süreçte çok iyi gördük. O niteliklerden vazgeçtiğimizde Türkiye Cumhuriyeti tarikatlar, cemaatler ülkesi haline geldi. Ve bir de baktınız ki hain bir darbe girişimine sahne oldu.

ASIL MESELE

Eğer Atatürk’ün çizgisinden ayrılmasaydık, devrimlerine ve Cumhuriyet’in temel niteliklerine sahip çıksaydık, siyasi kaygılarla değil milli çıkarlarla hareket edebilseydik Türkiye şimdi başka bir Türkiye olabilirdi.  17 yıllık süreçte Atatürk Cumhuriyeti’ne saldırılarda bulundular ama asıl mesele Türkiye Cumhuriyeti’ni dönüştürmekti.

ATATÜRK’TEN DERS ALIN

31 Mart yerel seçimlerinde biz, ‘Yasal çerçevelerde, hakkımızı sandıkta kullanırız ve Cumhuriyet’in temel değerlerine sahip çıkarız’ dedik. Onun sonucunda gördük ki aslında 16 Nisan referandumunun bir sonucu olarak Türk Milleti, Atatürk’e ve devrimlerine sarılmış. Türk Milleti’nin Atatürk ile bir sorunu yok. Atatürk ile birleşmiş ve bütünleşmiştir. 16 Nisan referandumu ve 31 Mart yerel seçimleri bunun göstergesi. Onun için tüm siyasilere Atatürk’ten ders almaya, anlamaya çalışmalarını söylüyoruz. Atatürk’ü anlarsanız yanlış yapmaz, itibar kazanırsınız.

SİYASET YAPMIYORUZ

Ermeni soykırımı yalanları yine gündemde. Siyasi iktidar Atatürk’ü anlarsa, ‘Bizim tarihimizde Hitler, Mussoloni, Franco gibi faşist liderler yok. Bizim tarihimizde onlardan kaçıp Atatürk Türkiye’sine sığınan ve bu şekilde yaşama tutunan Mustafa Kemal Atatürk var. Onun için bize soykırım dayatmasında bulunursunuz’ derler ama bunu siyasi iktidardan duyamıyoruz. ADD bu doğrultuda yoluna devam edecek. Biz siyaset yapmıyoruz. Doğruları söylemeye devam edeceğiz.

OMUZ OMUZA KORUYACAĞIZ

Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok bunun için şehit edildi. Türkan Saylan bunun için işkenceye tabi tutuldu. Neyse ki biz demokratik mesajımızı vermiş olduk. Bundan sonra demokratik yasalar içinde Cumhuriyet’e daha çok sahip çıkacağız. İktidarlar değişir ama demokrasiye sahip çıkılması önemlidir. Bizim siyasilerden beklentimiz parlamenter sisteme dönülmesi ve Gazi Meclis’e yetkisinin verilmesidir. Yeniden parlamenter sisteme dönmemiz gerektiğini tüm halkımız fark etmiş görünüyor. Kardeşlik ve huzur içinde, bilimsel verilerle yaşamaya devam edeceğiz. Türkiye için çalışacak, Cumhuriyet’in temel niteliklerini omuz omuza koruyacağız.”

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN

ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın da 23 Nisan’ın çocuklara yönelik etkinliklerini hafta içindeki atölyeler ile geride bıraktıklarını, ulusal egemenlik içinse üyeler ile bir araya geldiklerini söyledi. Aydın, “Aklımız, duygularımız, yüreğimiz birbirini desteklediğinde; sen ben değil biz dediğimizde; Cumhuriyetimiz’in temel değerleri ile Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıktığımızda, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmak için çalıştığımızda parlayan, güçlü bir Türkiye görürüz” dedi. Aydın sözlerini şu cümlelerle tamamladı:

MUTLU VE UMUTLU OLSUN

“Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu; sevgi, saygı, esenlik içinde ayrımların, ötekileştirmelerin, belirsizliklerin olmadığı; terörün yaşanmadığı, birlik ve beraberlik içinde tam bağımsız Türkiye dileğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu, mutlu ve umutlu olsun.”

YOĞUN İLGİ

Gebze Yeniçarşı’daki Etiler Marmaris Kafe’de gerçekleşen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Konuşmaların ardından müzik ve marş dinletisi ve sohbet ile sona erdi. Toplantıya CHP ve İYİ Parti Gebze İlçe yöneticileri, Gebze Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Avukat Saide Arslan ve Şahin Yılmazel, Türk Hava Kurumu Gebze Şube Başkanı Mustafa Yılmaz, ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar, Gebze Yenikent Mahallesi Muhtarı Esengül Aktaş, Gebze Kandıralılar Derneği Başkanı Sedat Durmuş, Kırım Türkleri Derneği Gebze Şube Başkanı Şerife Orak, CHP Gebze İlçe eski Başkanı Yakup Yılmaz, 31 Mart yerel seçimleri Gebze Belediyesi Bağımsız başkan adayı Serap Çakır’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda konuk ve şube üyesi katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.