2024/1. Dönem Bekçi Alımı: Başvuru Tarihleri, Şartlar ve İlan Edilen İller"

2024/1. Dönem Bekçi Alımı: Başvuru Tarihleri, Şartlar ve İlan Edilen İller"

2024 yılına özel bekçi alımı süreci, binlerce aday için yeni bir istihdam kapısı açıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi tarafından yapılan duyurular, adayların yeni dönemde Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak görev alma şansını yakından takip etmelerini sağlıyor. Geçen yıl 26 ilde gerçekleştirilen bekçi alımlarının ardından, bu yıl hangi illerde alım yapılacağı ve başvuru şartlarının ne olacağı merak konusu.

2024/1. Dönem Bekçi Alımı Başladı mı?

2024 yılında yapılacak olan Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları ile ilgili resmi bir duyuru henüz yapılmamış olup, adaylar Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi'nin ilanlarını dikkatle takip etmekte. Beklenen ilanlar, başvuru tarihleri ve alım yapılacak iller hakkında bilgileri içerecek.

Bekçi Alımı İçin Gerekli Şartlar Neler?

Bekçi olabilmek için adayların belirli şartları taşıması gerekmektedir. Bu şartlar genellikle aşağıdaki gibi olmakla birlikte, 2024 yılı için özel şartlar ve detaylar resmi duyuru ile netlik kazanacaktır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • En az lise mezunu olmak,
  • Belirlenen yaş aralığında olmak (genellikle 18-31 yaş),
  • En az 167 cm boyunda olmak ve belirli bir beden kitle indeksine sahip olmak,
  • Sağlık yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak.

Hangi İllerde Alım Yapılacak?

2024/1. Dönem bekçi alımlarının hangi illerde yapılacağına dair kesin bilgi, ilan edilen duyurularla birlikte paylaşılacaktır. Geçmiş dönemlerde yapılan alımlar gibi, bu yıl da birçok ilde alım yapılması bekleniyor.

Bekçi Alımı Başvuruları Ne Zaman?

Bekçi alımı için başvuru tarihleri ve süreci, Polis Akademisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi duyuruları ile açıklanacaktır. Adayların bu duyuruları yakından takip etmeleri ve başvuru için gerekli belge ve bilgileri hazır bulundurmaları önem taşımaktadır.

--

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum