2024 Mart Ayında Beklenen FED Faiz Kararı: Ne Zaman ve Saat Kaçta Duyurulacak?

2024 Mart Ayında Beklenen FED Faiz Kararı: Ne Zaman ve Saat Kaçta Duyurulacak?

ABD Merkez Bankası (FED)’nin Mart ayı faiz kararı, dünya genelindeki yatırımcılar tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Altın, dolar ve akaryakıt fiyatları başta olmak üzere, küresel piyasalar üzerinde önemli bir etkiye sahip olan FED'in Para Politikaları Kurulu toplantısı sonrası açıklanacak faiz oranları, finansal piyasaların seyrini belirleyecek. Peki, 2024 Mart ayında FED faiz kararı ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? İşte, FED toplantısı hakkında beklenti anketi ve tahminler.

FED Faiz Kararı Ne Zaman?

FED'in faiz kararının duyurulacağı toplantı, 19 - 20 Mart 2024 tarihlerinde yapılacak. Yatırımcılar ve ekonomi takipçileri, 20 Mart Çarşamba günü Türkiye saati ile 21.00'de açıklanacak olan kararı sabırsızlıkla bekliyor.

2024 Mart FED Toplantısı Beklentileri ve Tahminler

Son dönemde ABD'de açıklanan tüketici ve üretici enflasyon verilerinin beklentileri aşması, Fed'in faiz oranlarında değişikliğe gitme ihtimallerini zayıflatmış gibi görünüyor. Şu anda para piyasaları, FED'in Mart toplantısında faiz oranlarını sabit tutacağını öngörüyor. Ancak, faiz indirimlerine ne zaman başlanacağına dair beklentiler de yakından takip ediliyor. Mayıs için %7, Haziran için ise %59 olasılıkla faiz indirimine başlanabileceği piyasa tarafından fiyatlanıyor.

Fed Başkanı ve Analist Yorumları

Toplantı sonrasında Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalar ve Fed'in ekonomik projeksiyonları, piyasalar için önemli yönlendirmeler sağlayacak. Ayrıca, politika faizine dair FED üyelerinin beklentilerini gösteren "dot plot" grafiği de yatırımcılar için kritik bilgiler içerecek.

Geçmiş FED Faiz Kararları ve Ekonomik Etkileri

Fed, 2024'ün Şubat ayında politika faizini değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit bırakmıştı. Bu karar ve sonrasında gelen ekonomik veriler, yatırımcıların FED politikaları hakkında çıkarımlar yapmasına yardımcı oldu.

FED faiz kararı, global ekonomi ve piyasalar üzerinde derin etkiler yaratıyor. Mart ayında açıklanacak kararın, dolar kuru, altın fiyatları ve akaryakıt gibi birçok sektör üzerinde doğrudan etkileri olması bekleniyor. Bu nedenle, 2024 Mart ayında yapılacak FED toplantısı ve sonrasında açıklanacak faiz kararları, finans dünyasının gündemindeki en önemli konular arasında yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.