2024 Emekli Bayram İkramiyesi Ödeme Tarihleri: Ne Zaman Hesaplara Yatacak?

2024 Emekli Bayram İkramiyesi Ödeme Tarihleri: Ne Zaman Hesaplara Yatacak?

Emeklilerin merakla beklediği Ramazan Bayramı ikramiyesi için geri sayım başladı. 2024 yılında emeklilere ödenecek olan 3 bin TL'lik bayram ikramiyesinin ne zaman hesaplara yatacağına dair detaylar belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla, milyonlarca emekli vatandaşın gözü kulağı bu müjdeli haberdeydi. İşte, "Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?" sorusunun yanıtı ve ödeme tarihlerine dair tüm detaylar.

3 Bin TL Emekli Bayram İkramiyesi Ne Zaman Hesaplara Yatacak?

Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri için beklenen tarih açıklandı. 2024 Ramazan Bayramı ikramiyeleri, 2-5 Nisan tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatırılacak. Bu yılki bayram ikramiyesinin, geçen yıllara oranla %50 oranında artırılarak 2 bin TL'den 3 bin TL'ye çıkarıldığı duyuruldu.

Emekli Bayram İkramiyesi Miktarı Arttı

Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde geleneksel olarak ödenen emekli bayram ikramiyesi, bu yıl yapılan zam ile 3 bin TL olarak belirlendi. Emekliler, bu zammın ardından daha yüksek bir ikramiye almanın mutluluğunu yaşıyor.

Kimler Emekli Bayram İkramiyesi Alabilir?

31 Mart 2024'e kadar emeklilik dilekçesi verenler ve EYT düzenlemesinden yararlananlar bu ödeme kapsamında yer alacak. Emeklilik dilekçesini 1 Nisan 2024'ten sonra veren vatandaşlar, bu yıl için bayram ikramiyesi alamayacaklar. İkramiye ödemeleri, emeklilik dosyası başına yapılacak ve ölen eş ya da anne-babadan dolayı maaş alan dul ve yetimlere de ödemeler hisseleri oranında yapılacak.

İş Kazası ve Meslek Hastalığı Alanlara İkramiye

İş kazası ya da meslek hastalığı nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri alanlara da bayram ikramiyesi ödenecek. Bu ödemeler, kazanma gücü kayıp oranına göre belirlenecek ve ilgili oranlara göre farklı miktarlarda ikramiye hesaplara yatırılacak.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.