16 bin 400 nüfuslu mahalleye  16 bin 400 kitaplı kütüphane

16 bin 400 nüfuslu mahalleye 16 bin 400 kitaplı kütüphane

Darıca’nın Sırasöğütler Mahallesi’nin şair adayı Erdal Söylemez, 16 bin 468 net nüfuslu mahalleye en az 16 bin 468 kitaplı kütüphane vaat etti. Mahalleye ATM için bankaların genel merkezlerine başvurdu

2024 yılının mart ayına yönelik, mahallelerde yeni muhtarların da seçileceği yerel seçimlerde birbirinden renkli muhtar adayları, birbirinden ilginç vaatleri ile saha çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Darıca’nın Sırasöğütler Mahallesi’nde de kütüphane vaat eden, Gebze Şiir Meclisi’nin de aktivistlerinden Şair Erdal Söylemez, kütüphanedeki kitap sayısını ise mahalle nüfusu ile eşdeğer belirledi. Darıca Belediye Meclisi CHP Üyesi Aydın Işık’tan edinilen bilgiye göre 16 bin 468 nüfuslu mahalleye, 16 bin 468 kitaplı kütüphane kuracak. Söylemez söz konusu vaadine dair sosyal medya paylaşımında özetle şu görüşlere yer verdi:

HEDEF DEĞİL AMAÇ

“Türkiye'nin hemen hemen her ilinde şair iş insanı ve hayırsever dostlarımdan istifade ederek mahallemizde, mahallemizin nüfus sayısı kadar kitabın bulunacağı bir kütüphane açacağız. Bu hedef, sadece benim değil, tüm mahalle sakinlerinin zenginleşeceği ve gelişeceği bir amaçtır. Her yaş grubundan insanın faydalanabileceği, kitaplar, bilgisayarlar, dergiler ve eğitim fırsatları sunacak bu kütüphane mahallemizin kalbinde yer alacak. Bu hedefi gerçekleştirmek için birlikte çalışacağımıza inanıyorum. Kütüphaneler, mahallemizin eğitim, kültür ve toplumsal birlik açısından büyümesine katkıda bulunacak.”

SAHA ÇALIŞMASI BAŞLADI

Bankalara ait ATM’lerin yetersizliğine Darıca’nın genelinde yaşanan bir sorun olarak dikkat çeken Nene Hatun Mahallesi’nde geçtiğimiz yıllarda bir halk çalışması yapılmış; CHP Mahalle Örgütü’nün Kadın Kolları Başkanı Neriman Çolak öncülüğündeki imza kampanyasıyla iletilen talep sonrası İş Bankası’na ait ATM cihazı kurulmuştu. Erdal Söylemez, imza kampanyasına başvurmadan girişimde bulunmuş ve yanıt bekliyor: “Bütün bankalara teker teker ATM başvurusunda bulunuyorum. Hangi gerekçeyle bizim mahalleye ATM gelmediğini; gelmeyeceğini veya geleceğini öğrenip sizlerle paylaşacağım.”

Söylemez’den edinilen bilgiye göre bir veya birkaç banka, mahallede saha çalışmasında bulundu.

Bilgisayar ve internet ağının yanı sıra A4 kağıdının da muhtarlıkça teminiyle birlikte öğrencilere ücretsiz ödev çıktısı hizmeti vaatleri de olan Söylemez, Facebook ve diğer sosyal medya mecralarında tüm mahallelinin görüş ve önerilerine açık olduğunu belirtiyor.

Haber merkezi

erdal-soylemez.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.