12 ilçenin meclisinde en  az dörder engelli olmalı

12 ilçenin meclisinde en az dörder engelli olmalı

Kocaeli Beyazay Derneği Başkanı Furkan Uğur Eşitti; 12 ilçenin tüm siyasi partilerinin yetkililerine “yazdı”: Bu açık mektup, Kocaeli’de bulunan 12 ilçe belediyemizde en az dört engelli meclis üyesini görmek istediğimizi ifade etmek için kaleme alınmıştır.

2024 yılının mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlerde günümüzde belediye başkan aday adayları ön plana çıksa dahi belediye meclisleri içinde harekete geçmeye hazırlananlar var. İşte tam da bu süreçte Kocaeli Beyazay Derneği Başkanı Furkan Uğur Eşitti; 12 ilçenin tüm siyasi partilerinin yetkililerine “yazdı.” Başkan Eşitti, “Basına ve kamuoyuna önemli duyuru” başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Bu açık mektup, Kocaeli’de bulunan 12 ilçe belediyemizde en az dört engelli meclis üyesini görmek istediğimizi ifade etmek için kaleme alınmıştır” görüşlerine yer verdi. Eşitti şunları kaydetti:

TÜM PARTİLERE AÇIK MEKTUP

“AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi, DEVA Partisi ve tüm siyasi partilerimizin yetkililerine açık mektup!

GENEL SEÇİMDEKİ HATA TEKRARLANMAMALI

Biz, Kocaeli’nde yaşayan ve engelli bireyler yararına çalışan Türkiye’nin sayılı sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Beyazay Derneği’nin Kocaeli Şubesi olarak, önümüzdeki seçimlerde geçtiğimiz genel seçimde yapılan hataların tekrarlanmamasını ve milletvekilliği listelerinde yer alamayan engelli vatandaşların belediye meclis üyeliklerinde hak ettikleri yeri almaları için bir süreci yöneteceğimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

OLMAZSA OLMAZIMIZ

Memleket milliyetçiliği, makro milliyetçilik, mikro milliyetçilik gibi gelişmemiş toplumların uyguladığı siyasi metotları geride bıraktığımız seçimlerde sonuna kadar gördük. Siyasilerin yaptıkları çalışmaları lütuf olarak görmesi, biz engelli vatandaşların tahammül sınırlarını aşmış, karar verme mekanizmalarında etkili olmamız gerektiği konusu kesinlikle olmazsa olmazımız haline dönüşmüştür.

ORGAN MİLLİYETÇİLİĞİNİN AYAK SESLERİ

Geçmişe dönüp baktığımda üzülerek söylemeliyim ki engelli vatandaşlara milletvekilliği listelerinde yer verilmemesi, bölgesel milliyetçilik, dinsel milliyetçilik yanında organ milliyetçiliğinin de ayak sesleri olarak tarafımızca algılanmıştır. Bizler engelli meclis üyelerine listelerde seçilecekleri yerlerde yer verilmesini önemsiyoruz.

KARAR MEKANİZMALARINDA TEMSİL EDİLMELİYİZ

Yerel seçim çalışmalarını başlattığı Belediye Başkan adayı adaylarının, meclis üyesi aday adaylarının siyasi partilere başvurularının yapıldığını gözlemliyoruz. Seçim hareketliliğinin artacağı günlere denk gelen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde başımızın okşanmasına ihtiyacımız yok. Karar mekanizmalarında temsil edilmeye ihtiyacımız var, yerel yönetimlerde söz sahibi olmak isteyen bizlerin temsilcilerine listelerinde yer vermekten kaçınan siyasi kuruluşlarla aramıza mesafe koyacağımızı bildirmek istiyorum.

Bu açık mektup, Kocaeli’de bulunan 12 ilçe belediyemizde en az dört engelli meclis üyesini görmek istediğimizi ifade etmek için kaleme alınmıştır.

ADİL YÖNETİM ANLAYIŞININ TEMELİDİR

Nüfusun yüzde 10’unu oluşturan engelli vatandaşlarımız, önemli bir seçmen kitlesini temsil ediyor. Engelliler ve aileleri, toplumumuzun vazgeçilmez bir parçasıdır ve onların yaşadığı sorunlara duyarlılık göstermek, adil bir yönetim anlayışının temelidir.

DAHA KAPSAYICI KARAR ALMA SÜRECİ

Bu seçimde, engellileri önemseyen ve haklarına saygı gösteren siyasi partileri görmek istiyoruz. Engelli meclis üyeleri, sadece kendi gruplarını değil, tüm toplumu temsil ederek, karar alma süreçlerinizi daha çeşitli ve kapsayıcı hale getirecektir.

BU SİZİN SORUMLULUĞUNUZ

Sizlere düşen sorumluluk, toplumun engelli bireylerini aktif bir şekilde temsil etmek ve onların yaşam kalitesini artırmak için adil bir platform sunmaktır. Bu seçimde, engellileri önemsediğinizi gösteren adımlar, bizler için önemli bir kriter olacaktır.

SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ

Engellilerin yaşadığı zorlukları anlamak, onların sesine kulak vermek ve toplumsal çeşitliliği güçlendirmek adına bu çağrımızı dikkate almanızı umuyor, adil ve kapsayıcı bir Kocaeli için birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Saygılarımızla.”

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.