3 yılda 340 kilo atık topladılar

3 yılda 340 kilo atık topladılar

ÇYDD Gebze Şubesi’nin üç yıl süren sosyal sorumluluk projesi kapsamında 3 yılda 340 kilo atık toplandı. Malum süreçten ötürü çalışmaya ara verildi .

Nurcan Çınar başkanlığındaki Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği – ÇYDD Gebze Şubesi birbirinden etkili sosyal sorumluluk projelerine imza atmayı sürdürüyor. Dernek üç yıl içinde toplam 340 kilo plastik atık toplarken hem doğayı korudu, hem ekonomiye kazandırdı. ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar konuya dair açıklamasında şunları kaydetti:

DOĞAYI KORUDUK

Sosyal sorumluluk projemizi tamamladık. Doğayı koruduk. Kardelenlerin çiçek açmasına katkıda bulunduk. Bu projeyi ‘malum süreç’ten dolayı donduruyoruz. Katkıda bulunan herkese çok çok teşekkür ediyoruz.

1000 YILDA, 500 YILDA ÇÖZÜLÜYORLAR

Plastik poşetlerin doğaya bırakılmasından en az 1000 yıl sonra bu ürünlerin tamamen çözülmesi gerçekleşir. Aynı şekilde plastik tabakların çözülmesi için 500 yıl, pet şişeler için 400 yıl gibi süreçler gerekmektedir. Bir plastik poşetin çevreye alelade bırakılmasıyla çeşitli durumlar gerçekleşir. Çalışmamız, ülkemiz normal koşullara döndükten sonra yine aynı tempo, şevk ve aşkla sürecektir.” (Haber Merkezi)

cydd-2-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.