EMİS ve BİMES anlaştı

EMİS ve BİMES anlaştı

Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS) üyesi işletmelerle DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi anlaşma ile sonuçlandı.

Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası üyesi, Grid Solutions Enerji Endüstrisi A.Ş., ABB Elektrik Sanayi A.Ş., Schneider Elektrik San. ve Tic. A.Ş. ve Schneider Enerji Endüstrisi San. Ve Tic. A.Ş. işletmelerinde çalışan Birleşik Metal İş üyesi 2 bin 500 işçi için bir süredir sürmekte olan toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Yapılan anlaşma ile ücretlerde ilk 6 aylık dönem için yüzde 24 oranında ücret artışı yapıldı. Bu oran işyerleri arasında değişiklik göstermekle birlikte ortalamada net 800 TL ücret zammı anlamına gelmektedir. İkinci ve dördüncü altışar aylarda enflasyon oranında ücret artışı yapılırken, ücret zamları üçüncü altı aylık dönemde enflasyon artı 2 puan şeklinde uygulanacak. Sosyal haklarda ise sözleşmenin birinci yılında yüzde 35 oranında artış yapıldı. Sosyal haklara sözleşmenin ikinci yılında enflasyon artı 2 puan şeklinde artış uygulanacak.

EN İYİ SÖZLEŞMELERDEN BİRİ

Sosyal haklar içerisinde yer alan Bayram, İzin ve Yakacak kalemlerinde yapılan artış aylık net 74 TL olarak yansıyacak. Bu dönem yapılan toplu iş sözleşmesi ile bazı yeni haklar da elde edildi. Toplu sözleşme ile bazı işyerleri için prim alınırken, tüm işyerlerine yönelik her yıl için net 300 TL’lik alışveriş çeki de alındı. Yapılan sözleşme ile ilgili olarak DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “Bu sözleşme bugüne kadar Türkiye’de yapılan en iyi sözleşmelerden birisidir. Bu tarihsel kazanım Sendikası ile birlikte hareket eden, disiplinli ve kararlı bir şekilde mücadele eden metal işçilerinin kazanımıdır. Ayrıca, metal işçilerinin hak ettiği alın terinin karşılığını vermekte pozitif bir yaklaşım gösteren EMİS yöneticilerine de teşekkür ederiz.” denildi.

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.