Adalet Yürüyüşü’nde yirmi birinci gün

Adalet Yürüyüşü’nde yirmi birinci gün

 Tarihi Adalet Yürüyüşü'nde yirmi birinci günde Kortej Körfez'den  İstanbul'a doğru yürüyüşünü sürdürüyor. 15 Haziran Perşembe...

 

Tarihi Adalet Yürüyüşü'nde yirmi birinci günde Kortej Körfez'den  İstanbul'a doğru yürüyüşünü sürdürüyor.

Adalet Yürüyüşü’nde yirmi birinci gün

 

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, yirminci gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor. Kortej dün geceyi Körfez ilçesi yakınlarında kurulan kamp alanında geçirdi. Adalet yolcuları Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından yürüyüşe geçti. 21. gün etabının başında konuşan CHP lideri “Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’de demokrasi olmaz. İnsan hakları ihlalleri olur” dedi.

FOTO:DHA

 

YÜRÜYÜŞTEN NOTLAR

10:00 Yürüyüş devam ediyor.

KORTEJ İSTEMEDEN YOL KAPANDI

Kocaeli Emniyet'i yürüyüş nedeniyle alarma geçti. Dilovası'na kadar D-100 kapatıldı. Trafik yan yollardan veriliyor. Bu duruma ilişkin yürüyüşü takip eden Sözcü muhabiri Bora Erdin ise ilginç bir detaya dikkat çekti. İşte Bora Erdin'in o izlenimi; Kocaeli'ye kadar D-100'den 300 kilometrenin üzerinde yol yürüyen Adalet korteji için ilk defa yol tamamen trafiğe kapatıldı. Bolu Dağı ve Hendek arasında şeritlerin dar olduğu yerlerde bile trafik kapatılmazken oldukça geniş bir noktada trafiğin engellenmesi yürüyüş ekibini ve bizi şaşırttı. Dilovası-Gebze arasında sanayi tesisleri çok yoğun. Bölge yolu ülke ticaretinin kalbi olan Tüpraş gibi dev tesislerle dolu. Ayrıca emniyetin trafiğe kapattığı D-100 ticaret limanlarına bağlanıyor.

09:00 Kortej Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından İstanbul’a doğru yürüyüşe geçti.

FOTO:DHA

 

Polisin yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken, D-100 Karayolu girişinde arama noktası oluşturulması nedeniyle yol ulaşıma kapandı.Yürüyüşe katılanlar tek tek aranarak yürüyüşe katıldı. Özel Harekat polisleri de yürüyüş sırasında önlem olarak bulunurken, polis helikopter güzergah boyunca uçtu. Yürüyüşe eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin ve gaziler de katıldı.

FOTO:DHA

FOTO:DHA

‘KİLO VERDİM AMA…’

Etabın başında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’de demokrasi olmaz. İnsan hakları ihlalleri olur” dedi. Yürüyüş sırasında zayıflayıp zayıflamadığının sorulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Zaman zaman soruyorlar zayıfladın mı, kilo verdin mi? diye. Kemerde bir ilik kazandım onu ifade etmek isterim. Ama öyle 5 kilo vermem söz konusu değil” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:Sözcü Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.