Zeytinoğlu, ‘Verdiğimiz vergilerin karşılığı verilirse sorun kalmaz’

Zeytinoğlu, ‘Verdiğimiz vergilerin karşılığı verilirse sorun kalmaz’

 Kocaeli Sanayi Odası’nın ağustos ayı meclis toplantısında faaliyetlerle ilgili bilgi veren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, konuşmasında sanayi üretim...

 

Kocaeli Sanayi Odası’nın ağustos ayı meclis toplantısında faaliyetlerle ilgili bilgi veren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, konuşmasında sanayi üretim endeksinin Haziran ayında belirgin bir yükselişe geçtiğini kaydetti. Yılın ilk yarısında ikinci çeyrekte yüzde üçün üzerinde bir büyümenin elde edildiğini ifade eden Zeytinoğlu, kapasite kullanım oranlarının kent ve ülke genelinde arttığını kaydetti. 1 milyar 747 milyonluk ihracatın Temmuz ayında gerçekleştiğini ifade eden Zeytinoğlu, işsizlik oranındaki düşüşün kendilerini sevindirdiğini kaydetti.

92 FİRMANIN 32’Sİ KOAELİ’YE KAYITLI

İlk 500 firma içinde Kocaeli’den 92 firmanın olduğunu ifade eden Zeytinoğlu, ancak firmaların merkezinin İstanbul odasına kayıtlı 32 firmanın bulunduğunu kaydetti. İlk sırada TÜPRAŞ’ın bulunduğunu ifade eden Zeytinoğlu, “Oda meclisinde 68 meclis üyesinden ilk 500’e giren firmanın 18’i odamızda temsil ediliyor. İstanbul’da ise sadece 14 şirket bulunmakta. Bu rakamlarla Türkiye’nin en güçlü sanayi odası olmakta açık ara öndeyiz. Yeni ilk 500’e giren 8 firmamızı da tebrik ediyoruz” dedi.

O KADAR VERGİYE BU KADAR YATIRIM ÇOK AZ

En fazla vergiyi veren kent olan Kocaeli’ye kamu yatırımlarının az olduğunu söyleyen Zeytinoğlu, “Verdiğimiz vergilerin karşılığını bize 3 yıl üst üste verirlerse hiçbir sorunumuz kalmayacak. D-100’e alternatif bir yol istiyoruz, eski İstanbul yolu acilen duble yol olmalı. Karadeniz sahil yolu bir an önce başlamalı. Demiryolu taşımacılığı noktasında önemli adımlar atılmalı ve kuzeyde yapılacak olan yeni hızlı tren hattının çalışmaları başlaması halinde destek vereceğiz. Gebze ve Tuzla lojistik alanları Gebze’de kalmak kaydı ile birleştirilmeli” dedi. Zeytinoğlu, Vilayet ve Büyükşehir’in Köseköy’de planladığı lojistik alanın birleştirilmesinden yana olduklarını aktardı, “Cengiz Topel’in özelleştirilmesinde destek vereceğinize inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.