Zeytinoğlu, “İşsizlik oranı 9,3, cari açık ise yüzde 24 arttı”

Zeytinoğlu, “İşsizlik oranı 9,3, cari açık ise yüzde 24 arttı”

 Kocaeli Sanayi Odası(KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TÜİK tarafından Temmuz ayında işsizlik oranının yüzde 9,3 olarak açıklandığını vurgulayarak...

 

Kocaeli Sanayi Odası(KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TÜİK tarafından Temmuz ayında işsizlik oranının yüzde 9,3 olarak açıklandığını vurgulayarak , “ Yaz aylarında tarım sektöründe yaşanan işgücü talebi nedeniyle, işsizliğin azalacağını umuyorduk. Normal şartlarda, Temmuz ve Ağustos aylarında işsizlik oranı en düşük seviyelerdeyken, bu yıl Mayıs ve Haziran aylarında taban yaparak, yükselişe geçmiştir. Oysa aldığımız geri bildirimlere göre sanayinin eleman ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bu konuda yapısal bir sorun olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki aylarda işsizlik ile ilgili beklentilerimiz artacağı yönündedir” dedi.

CARİ AÇIK

 

KSO Başkanı Zeytinoğlu, açıklamasında cari açık konusundaki verileri değerlendirerek, “Merkez Bankası verilerine göre, cari açık, Ağustos ayında 1,9 milyar dolar ile bir evvelki aya göre gerilemiştir. Ancak Ocak-Ağustos döneminde cari açık yüzde 24 artmıştır. Yıllık açık da artmaya devam etmektedir. Ağustos ayındaki cari açıkta gerçekleşen düşüşün turizm gelirlerimizdeki artışa bağlı olduğunu düşünüyoruz. İhracatımızın artmamasına rağmen, turizm gelirlerimizdeki artış cari açığa olumlu yansımıştır” diye belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.