“Yüzü gülen insanların Kocaeli’sini yaratacağız”

“Yüzü gülen insanların Kocaeli’sini yaratacağız”

  Kocaeli Büyükşehir belediyesi adaylığı için çalışmalarını ilçelerde yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren ve her gittiği yerde...

 

 

Kocaeli Büyükşehir belediyesi adaylığı için çalışmalarını ilçelerde yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren ve her gittiği yerde aday gibi karşılanan CHP Milletvekili Ensar Öğüt, Körfez ilçesinde,  Fatih mahallesinde bulunan Posoflular Kültür ve Dayanışma derneği ile Kültür merkezini ziyaret etti. Dernek başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve Fatih mahallesi muhtarı İsmail Karan tarafından karşılanan Ensar Öğüt, hem dernek çalışmaları hem de büyük bir bölümünü tanıdığı hemşerisi Posoflular hakkında bilgiler aldı.

 

ÖNCELİĞİMİZ İŞSİZLİĞİ ÇÖZMEK

 

CHP milletvekili Ensar Öğüt ise, “Kocaeli’de yoğun istek üzerine bir yola çıkmak istiyorum. Kocaeli’nin kaynaklarıyla, Kocaeli bir dünya kenti haline getirilebilir. Çünkü Kocaeli sanayi ile teknolojinin, coğrafi konum ile denizin mükemmel buluşmasının olduğu ender yerlerden biri. Yeter ki, kaynaklar doğru kullanılsın. Halkımız desteklerse, il, ilçe örgütlerimiz, milletvekillerimiz onay verirse, Genel başkanımız da takdir ederse aday olmayı düşünüyorum. Aday olup seçimi kazanırsak, Kocaeli insanların yüzünün güldüğü bir kent yapacağız. Önceliklerimizden biri de işsizliği özel projelerle ortadan kaldırmak olacak” dedi.

KAYNAK VAR AMA HEBA EDİLDİ

 

Öğüt, Büyükşehir belediyenin bugüne kadar yaklaşık 26 milyar dolar kaynak kullandığını, ama maddi değer oluşturacak, yani satıldığında para edecek 10 milyon liralık tek bir projelerinin olmadığını, Kocaeli’nin kendi dönemlerinde yapılan doğalgaz, baraj gibi projelerle idare ettiğini söyledi. Hükümetinde taşaron sistemi, KDV ve ÖTV vergileri ile zengin fakir ayrımı yaptığını örnekleriyle anlatan Öğüt, “Bize Müslümanlık dersi veriyorlar ama çok büyük kul hakkı yiyorlar” dedi. Kocaeli’de eşit, dengeli bir kalkınma modeli uygulayacaklarını, ortak kent kültürü yaratacaklarını, ortak kent kültürünün yanı sıra tüm kültürlerin yan yana ve birbirine güzellik katacak şekilde dayanışma içinde olacakları bir ortamı oluşturacaklarını dile getiren öğüt, hemşerilerinden, hiçbir ayrıcalık beklemeden destek olmalarını istedi. Öğüt, “başka partilere oy vermiş olsa bile Posofluların bana sahip çıkacağına inanıyorum dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.