YÜZME ŞAMPİYONASI  BAŞLIYOR

YÜZME ŞAMPİYONASI BAŞLIYOR

  Açık Su Yüzme Şampiyonası Kandıra etabı için başvuru süresi bugün (16 Ağustos Cuma) doluyorBüyükşehir Yüzme Şampiyonası Kandıra’dan...

 

 

Açık Su Yüzme Şampiyonası Kandıra etabı için başvuru süresi bugün (16 Ağustos Cuma) doluyor

Büyükşehir Yüzme Şampiyonası Kandıra’dan başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 18, 23 ve 25 Ağustos tarihlerinde mavi bayraklı sahillerinde gerçekleştireceği Açık Su Yüzme Şampiyonası başlıyor. İlk yarış 18 Ağustos Pazar günü Kandıra Cebeci Halk Plajı’nda gerçekleştirilecek. Kandıra’daki yarışa katılmak isteyenler için başvuru süresi bugün (Cuma) sona eriyor. Yarışa katılmak isteyenlerin başvuru formlarını eksiksiz doldurup [email protected] adresine e-posta göndermeleri gerekiyor. 

 

İLGİ YOĞUN

 

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği yüzme yarışlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Vatandaşların yanı sıra yarışlarda Milli Takım sporcuları da kulaç atacak. Yarışların açık suda olması sporcular için ayrı bir önem taşıyor. Havuzdakinden farklı olan açık sudaki yarış bir sporcuya kondisyon ve motivasyon anlamında önemli katkı sunuyor. Zira açık suda yarışan yüzücü bir anlamda tabiatla mücadele verdiği için dayanıklılığı ve navigasyon yeteneği ciddi anlamda denenmiş oluyor. 

 

 

BİN VE 2 BİN METREDE YÜZÜLECEK

 

Büyükşehir, 18, 23 ve 25 Ağustos tarihlerinde yapılacak Açık Su Yüzme Yarışları’nı; Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Yüzme İl Temsilciliği işbirliğinde gerçekleştirilecek. Kandıra Cebeci Yarışı tüm kategoriler için bin mt; Darıca Bayramoğlu ve Karamürsel Altınkemer yarışları ise tüm kategoriler için 2 bin mt. mesafede yüzülecek.

 

ETAPLAR VE TARİHLERİ

 

Şampiyonanın ilk etabı 18 Ağustos Pazar günü Kandıra Cebeci Halk Plajı’nda; ikinci etabı 23 Ağustos Cuma günü Darıca Bayramoğlu Plajı’nda yapılacak. Şampiyonanın son etabı ise 25 Ağustos Pazar günü Karamürsel Altınkemer Kültür Merkezi önündeki parkurda gerçekleştirilecek. Yarışlara; il içi ve dışının yanı sıra her yaş grubundaki yüzücüler katılabilecek. Yarışmada dereceye girenler, derecesine göre madalya ve nakdi ödülle desteklenecek.

 

12 KATEGORİDE YAPILACAK

 

Yarışlara, 12-14; 15-18; 19-25; 26-35; 36-45 ve 46 yaş üstü yüzücüler katılacak. Bu 6 farklı yaş kategorisi kadın-erkek grupları eklendiğinde 12 olarak belirlenecek. 

 

GÜVENLİĞE ÜST DÜZEY ÖNLEM

 

Yarışlar boyunca KOSKEM (Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi) denizdeki yarış güvenliğini sağlayacak. Yarışlar süresince ayrıca Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler de görev başında olacak. Yüzücülerin güvenliği, bot, cankurtaran ve dalgıçlar ile 14 zodyak tarafından sağlanacak. Yarış parkurları da yine Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından kurulacak. 

 

 

YARIŞLAR VE SON BAŞVURU TARİHLERİ 

 

Yarışmaya katılmak isteyen yüzücüler için son başvuru tarihleri ise şöyle:

23 Ağustos Cuma günü Darıca Bayramoğlu Halk Plajı’nda yapılacak yarış için son başvuru tarihi 21 Ağustos Çarşamba ve 25 Ağustos Pazar günü Karamürsel Altınkemer Halk Plajı’nda yapılacak yarış için son başvuru tarihi ise 23 Ağustos Cuma. 

DETAYLI BİLGİ İÇİN

Vatandaşlar; Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün 335 0 223 nolu telefonundan başvurular ve yarışlarla ilgili detaylı bilgi edinebilir. Ayrıca Yüzme İl Temsilciliği’nden konuyla ilgi bilgi alınabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.