Yüksel Genç hedeflerini anlattı

Yüksel Genç hedeflerini anlattı

 CHP Gebze Belediye Başkan Aday Adayı Yüksel Genç düzenlediği basın toplantısında projelerini ve aday olması durumunda nasıl bir seçim çalışması...

 

CHP Gebze Belediye Başkan Aday Adayı Yüksel Genç düzenlediği basın toplantısında projelerini ve aday olması durumunda nasıl bir seçim çalışması yapacağı konusunda bilgi verdi. Yüksel Genç, Gebze’nin en önemli sorununun kentsel dönüşüm ve ulaşım sorunu olduğunu belirterek, “Yapılacak kentsel dönüşüm halkın çıkarına ve rızası alınarak yapılmalıdır” dedi.

KENTİN SORUNLARINI BİLİYORUM

Gebze Kalıntaş Restaurant’ta dün kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyen Yüksel Genç 1991 yılından beri Gebze’de yaşadığını ve Gebze’nin sorunlarını bildiğini söyledi. Katılımcı bir belediye ile kentin yönetilmesi gerektiğini ifade eden Genç, “Bizim paralarımızla yapılan işlerin hesabının verilmesi gerekir. Bu anlamda belediyenin şeffaf ve denetlenebilir olmalıdır. Gebze’nin giriş çıkışı ile ilgili büyük sorun var. Halktan rant sağlama değil, halkın rızasına dayanan, rant çıkarsa da bunu halka paylaştıran bir kentsel dönüşüm gerekiyor. Birilerine para ve arsa kazandırmaya kentsel dönüşüm demiyoruz. Trafik ve ulaşım diğer ciddi sorunlar.  Yine Gebze’de ciddi imar sorunları var.  İmarın yeniden ele alınması gerekiyor. En az 30 bin öğrenci kapasiteli bir üniversiteye ihtiyaç ver belediye bunun bir ucundan tutmalıdır. 

VATANDAŞ KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL

Gaziler, Âdem Yavuz, Mevlana ve İnönü, Hürriyet mahalleri gibi birçok mahallede kentsel dönüşüm sancısı yaşandığına da dikkat çeken Genç, “Daha önce orman arazisi olan yerler, 2-B kapsamından çıkarılıp belediye arazisine çevrildi. Belediye rayiç bedeli belirledi. 2-B olsaydı vatandaş oturdukları yerlere daha kolay ödeme imkânına sahip olacaktır” dedi. Aday olmasının şan ve şöhret peşinde koşmanın bir sonucu olmadığını, sorunlarını iyi bildiği bir bölge ve halkın taleplerini karşılamak için yola çıktığını, halkın şeffaf ve hesap verebilir belediyesini yaratacaklarını anlatan Genç, “Bunca sorun ve çözümsüzlüğe rağmen AKP hala iktidar olacağını ve seçimleri kesin kazanacaklarının propagandasını yapıp, bir algı yaratmaya çalışıyor. Oysa halk artık çoğu gerçeği görmeye başladı. Görmeyenlere de biz anlatacağız. Israrla, inatla kapısını çalacağız. Biz, bu seçimleri alacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.