Yüksek yoğunluklu tatlandırıcı uyarısı

Yüksek yoğunluklu tatlandırıcı uyarısı

Uzun süredir gündemde olan Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin Mecliste söz alan CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, nişasta bazlı...

Uzun süredir gündemde olan Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin Mecliste söz alan CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, nişasta bazlı şeker kotalarının yüzde 10’dan 5’e düşürülmesini doğru bulduğunu  belirterek Avrupa’da bu oranın 2,6 olduğunu söyledi.

NBŞ üretimi yapan 5 fabrika ve 4 şirketin olduğuna dikkat çeken Akar bu fabrikaların 990 bin ton üretim kapasitesi olduğunu bunun da yüzde 70’inin Cargill firmasına ait olduğunu söyledi. Akar, Nişasta bazlı şekerin gündemde olduğunu belirten Akar bir başka tehlikenin olduğuna dikkat çekerek Yüksek yoğunluklu tatlandırıcıların ithalatının ülkemizde giderek arttığını söyledi. Bu tatlandırıcıların 1 kilosunun 7 bin kilo şekere denk geldiğinin altını çizen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, tatlandırıcıların gıda, çikolata ve içecek sektöründe kullanıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.