Yücel Boru Fen Lisesi açıldı

Yücel Boru Fen Lisesi açıldı

 Eğitime Yüzde Yüz destek programı dolayısıyla Yücel Boru A.Ş. tarafından yaptırılan Yücel Boru Fen Lisesi ve pansiyonu açılışı Kocaeli Valisi...

 

Eğitime Yüzde Yüz destek programı dolayısıyla Yücel Boru A.Ş. tarafından yaptırılan Yücel Boru Fen Lisesi ve pansiyonu açılışı Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur’un katılımıyla dün yapıldı.

Protokol üyeleri katıldı

Açılış törenine Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Genel Başkanı Veysel Erdel, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetler Genel Müdür Ali Rıza Altıner, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Darıca Kaymakamı Mehmet Öklü, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Yücel Boru Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Türkaslan, Gebze Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Çayırova Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Kocaeli İŞKUR Müdürü Öztekin Kaşukçi, GTO Başkanı Nail Çiler, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

SİZLER BU ÜLKENİN TEMİNATISINIZ

Açılış konuşmasını yapan Yücel Boru Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Türkaslan, “Grubumuzun bölgemizde Kroman Çelik İlköğretim okul,  Darıca Gökşen Mustafa Yücel Anadolu Lisesinden sonra üçüncü okulumuz olan Yücel Boru Fen lisemizin hayırlı olmasını diliyorum. Bütün dünyanın ekonomik kriz yaşadığı bir konjoktürde 10 milyon harcanarak yapılan bu eseri sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitime verilen desteğin insana verilen destek olarak değerlendirildiğinde böyle büyük yatırım yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.  Öğrencilere seslenen Türkaslan, “Sizler çok şanslısınız bu şansı değerlendiriniz. Bizler 60 yıl önce hiçbir araştırma imkânı olmayan; ne internet, bilgisayar ne de ansiklopedisi bulunmayan okullarda okuduk. Bugünlerin kıymetini bilin. Sizler bu ülkenin teminatısınız” şeklinde konuştu. 

6 BİN DERSLİK HAYIRSEVERLERDEN

AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, eğitimin önemine dikkat çekerek, “Dünyayı ve dünyadaki gelişmeler doğru anlayan ve yorumlayan insanlar yetiştirmeliyiz. Çağdaş uygarlığın üstüne çıkmak eğitimden geçmektedir. Amacımız bu ülkeye bilgili, düşünen, teknolojiyi en üst seviyede kullanabilen değerler yetiştirmektir. 2003-2013 yılı arasında 6 bin 310 derslik yaptık ve toplam 296 okul hizmete açılmıştır. 2013 yılında 558 derslik yapılmıştır. Bu yatırımlar büyük gayretlerle ortaya çıkıyor. Bu güzelliklerin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.

12 BİN DERSLİK YATIRIM

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, ‘Fen lisemizin ilimize ilçemize ve çocuklarımız a hayırlar getirmesini diliyorum’ diyerek başladığı konuşmasında, “Eğitim bir milletin geleceğinin şekillenmesinde refah düzeyin belirlenmesinde en önemli faktördür. Onun için bütün dünyada devletin temel foksiyonlarından birisi eğitim olarak görülür. Eğitime büyük önem veriyoruz. Çocuklarımızın geleceğini ülkemizin geleceğini, milletimizin refahını artırmak için eğitime büyük kaynaklar ayırıyoruz.  Son yıllarda eğitime ayrılan kaynaklar bakanlığa ayrılan kaynaklardan daha fazla oldu. Bugün Gebze’de 21 tane değişik çeşitte okul inşaatı devam ediyor. Kocaeli genelinde bu rakam yüzü açıyor. Şuan devam eden derslik sayımız bin 750. 2002 yılında kadar derslik sayısı 6 bin 500 iken bugün bu sayısı 12 bini geçti. 2014 sonunda 14 bin dersliğimiz olacak “ dedi.

MARKA OKUL OLSUN

Gebze ve bölgesinde yapımı devam eden okullardan bahseden Topaca, “Bunlar ilimizin geleceğe bakışını nitelikli neslin yetişmesinde rol oynayacaktır” dedi Vali Topaca Yücel Boru Fen Lisesi’nin Kocaeli’nin marka okullarından birisi olacağını ifade ederek, “Fen liselerini çok önemsiyorum. Kocaeli’nin eğitimdeki başarı ortalaması çok düşük. Marka okullarımız yok yeni marka okullar yetiştirmek istiyoruz. Bunlardan bir tanesi Yücel Boru Fen Lisesi’dir. Biz istiyoruz ki bu okulların puanı çok yüksek olsun. Başarılı öğrenciler ilimize gelsin. Sizin üzerinizde bir misyon var o da başarı misyonunu yukarı çıkarmak. Türkiye’nin önemli üniversitelerini öğrenciler göndermek istiyoruz. Onun için bu misyonu yerine getirmeye çalışalım” diye konuştu. Konuşmaların ardından Eğitime desteklerinden dolayı Yücel Boru Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Türkaslan’a Kocaeli Valisi Ercan Topaca tarafından plaket verildi.  Plaket töreninden sonra kurdele kesimi ile okul açılışı yapıldı. Daha sonra sınıflar gezildi. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.