Halil Yeni

Halil Yeni

Yolsuzluğun 1. Yılında Gezi Direnişi AKP ve Cemaat

Yolsuzluğun 1. Yılında Gezi Direnişi AKP ve Cemaat

 

Gezi direnişinde medyanız AKP’ye yoldaş, yolsuzluk operasyonunda medyanız AKP’ye düşman oldu. Ortaklığınız bitti. Gezi direnişinde Zaman gazetesi ve STV’de manşet; ‘’Hükümete darbe girişimi’’ydi,  Yolsuzluk operasyonunda Zaman gazetesi ve STV manşete; ‘’yüzyılın rüşvet operasyonu’’ diye girdi.  

 

Gezi direnişinde haberleri sansürlediniz, penguenler gösterdiniz, yalan haberler verdiniz. Yolsuzluk operasyonunda yine o Gezi direnişçileri tarafından yapılan eylemleri manşetten verip, ana haberlere taşıyıp, köşe yazılarınızda derin derin irdelediniz.  Cami imamının ‘’içmediler’’ demesine rağmen AKP’ye destek çıkmak için ‘’Geziciler camide içki içti’’ haberleri yaptınız. Çıkar savaşına girince olayı dizisini yapmaya kadar vardırıp yalanladınız. Şimdi Cemaatin Samimiyetine kim inanır?

 

 

Sen ki ey AKP, Gezi direnişinde ‘’Emri polise ben verdim’’, rüşvet operasyonunda ‘’Dış mihraklar’’ dediniz. Gezi direnişinde polise övgüler dizdiniz,  ikramiyeler verdiniz, yolsuzluk operasyonunda görevden aldınız, sürgün ettiğiniz.  Gezi direnişinde ‘’Destan yazdılar’’ diye sevdiniz, rüşvet operasyonunda ‘’Bacak bacağa atmak suretiyle lahmacun ısmarladılar’’ diye kızdınız.  Gezi direnişinde polise; ‘’Çanakkale kahramanları’’ deyip göğsünüzü kabarttınız, yolsuzluk operasyonunda bunlar ‘’Amerikan, İsrail ajanları’’  diye suçladınız.

 

Gezi direnişinde ‘’Polis kimseyi suçsuz yere gözaltına almaz’’ diye açıklamalar yaptınız, yolsuzluk operasyonunda ‘’Suçsuz insanlar gözaltına alınarak zan altında bırakılıyor’’ diye ağladınız. AKP’nin Doğruluğuna kim inanır?

 

Gezi direnişinde ‘’Savcılar göreve’’, yolsuzluk operasyonunda savcılara müdahale. Gezi direnişinde polislere tüm imkânı sağlamalar, yolsuzluk operasyonunda,  operasyonu yürüten savcıyı görevden almalar. Gezi direnişinde ‘Tutuklamaların önünü açmalar’’ yolsuzluk operasyonunda ‘’Soruşturmanın önünü tıkamalar. Gezi direnişinde deniz gözlüğü ‘’Örgüt üyeliği’’, yolsuzluk operasyonunda dönen rüşvetler, ayakkabı kutularında çıkan milyon dolarlar imam hatip bağışı. Cemaat ve AKP olarak Hukuk’a o kadar müdahale ettiğiniz, çıkarlarınız adına değiştirdiniz ki soruyorum bunca olan şeyden sonra Adaletinize kim inanır?

 

 

Yolsuzluk operasyonundan bugüne 1 yıl geçti. Haliyle kavganın taraflarına sormak istiyorum. Aynı medyanız, aynı emniyetiniz, aynı adaletiniz sizin için ne değişti?

Bu yazı toplam 977 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi