YÖK’ün protestosuna izin verilmedi

YÖK’ün protestosuna izin verilmedi

YÖK'ün kuruluş yıldönümü nedeniyle protesto gösterisi sırasında olaylar çıktı. Rektörlük binası önünde barikat kuran özel güvenlikçilerle öğrenciler...


YÖK'ün kuruluş yıldönümü nedeniyle protesto gösterisi sırasında olaylar çıktı. Rektörlük binası önünde barikat kuran özel güvenlikçilerle öğrenciler birbirine girdi.

YÖK'ün kuruluş yıldönümü nedeniyle Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde kalabalık bir öğrenci topluluğunun gerçekleştirdiği protesto gösterisi sırasında olaylar çıktı. Rektörlük binası önünde barikat kuran özel güvenlikçilerle öğrenciler birbirine girdi. Umuttepe'de toplanan öğrenciler saat 16.00'dan itibaren YÖK'ü protesto eden sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Sayıları 200'ü bulan ve üzerinde gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin fotoğrafları bulunan pankartlar da taşıyan öğrenciler, Rektörlük binasına doğru yürüdü. Burada öğrenciler Rektörlük binasına girmek istedi. Ancak öğrencileri burada barikat kuran özel güvenlik görevlileri engellemeye çalıştı. Daha sonra öğrencilerle özel güvenlik görevlileri tekme tokat birbirine girdi. 

 


AÇIKLAMA YAPIP DAĞILDILAR

 

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü önünde protesto gösterisi yapan öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında çıkan olayların ardından öğrenciler rektörlük önünde halay çekip sloganlar attı. Öğrenci gurubu adına açıklama yapan Sevcan Eylem Adıgüzel, YÖK'ün yıldönümünde yaşam alanlarına müdahelenin arttığını öne sürerek şunları söyledi: "12 Eylül faşist cuntasının üniversitelere getirdiği mevcut zihniyetle, yeni tasarılarla beslenen ve güçlendirilmeye çalışılan YÖK'ün yıldönümünde yaşam alanlarımıza müdahalenin arttığı, karşı duranların, direnenlerin hapishanelere atıldığı, öldürüldüğü ve binlercesinin yaralandığı, tüm bunların sorumlusu olan katil polisin üniversitelere konuşlandırıldığı, bilimim ayaklar altına alındığı, 'yol medeniyettir' adı altında binlerce ağacın katledildiği, kız ve erkek yurtlarının birbirinden ayrılarak harem- selamlık hale getirilmek istendiği, zaten parasız olması gereken eğitimin bir sektör haline getirildiği bu dönemde geziden aldığımız ruhla bir kez daha YÖK'e karşı alanlardayız." Yapılan açıklamanın ardından öğrenciler rektörlük önünden sessizce ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.