YILMAZ GÜNEY GEBZE DE ANILIYOR

YILMAZ GÜNEY GEBZE DE ANILIYOR

Sinemamızın önemli isimlerinden yönetmen, oyuncu, senarist ve yazar Yılmaz Güney doğumunun 80. yılında Gebze de düzenlenecek olan etkinlikle anılacak.Her...

Sinemamızın önemli isimlerinden yönetmen, oyuncu, senarist ve yazar Yılmaz Güney doğumunun 80. yılında Gebze de düzenlenecek olan etkinlikle anılacak.

Her ay kültür sanat söyleşileri gerçekleştiren ve farklı konu ve konuklarla Gebzeli sanat severleri buluşturan BİLKAR, 80. yaş gününde Yılmaz Güney’i anıyor.  Yılmaz Güney’in hayatının, sanatının ve mücadelesinin konuşulacağı etkinlikte Güney kültür sanat edebiyat dergisi ve Özen Film tarafından ortak hazırlanan ‘Halkın Sanatçısı Halkın Savaşçısı Yılmaz Güney ’  isimli belgeselin de gösterimi yapılacak.

‘’HALKIN SANATÇISI HALKIN SAVAŞÇISI YILMAZ GÜNEY’’

Belgeselle ilgili bilgi veren Güney kültür sanat edebiyat dergisi yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi. ‘’ Yılmaz Güney çok yönlü bir sanatçıydı. O şiir yazan, roman yazan iyi bir edebiyatçı, iyi bir oyuncu, iyi bir yönetmen, iyi bir senaristti. Ama sadece bu kadar değil! Yılmaz Güney aynı zamanda hemen hemen her konuda siyasi görüşleri/tahlilleri olan, siyasi görüşleri nedeniyle de yüzlerce yıl hapis cezalarıyla yargılanan komünist bir insandı. “Halkın Sanatçısı Halkın Savaşçısı Yılmaz Güney” belgesi O’nun unutturulan, pek bilinmeyen siyasi yanını sanatçı kişiliği ile birlikte tanıtmayı amaçlıyor.’’

ETKİNLİK PAZAR GÜNÜ

Yılmaz Güney etkinliği 9 Nisan Pazar günü Saat 17.00’da BİLKAR Genco Erkal Sahnesinde gerçekleşecek. Etkinlikte Güney kültür sanat edebiyat Dergisi’nin standı da açılacak.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.