Yıldırım: Kocaeli devlet kadın doğum’a taşınsın

Yıldırım: Kocaeli devlet kadın doğum’a taşınsın

  CHP İzmit İlçe Örgütü’nün haftalık toplantısı parti binasında gerçekleştirildi. Toplantıdan önce basın mensupları ile bir araya gelen...

 

 

CHP İzmit İlçe Örgütü’nün haftalık toplantısı parti binasında gerçekleştirildi. Toplantıdan önce basın mensupları ile bir araya gelen CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yıldırım, İzmit Belediye Meclisi'nin ağustos ayı toplantısında belediyenin kişiye rant sağlayacak önemli bir takas işleminin gerçekleştiğini, takas işlemini doğru bulmayan CHP grubunun buna ret oyu verdiğini ancak AKP grubunun mecliste sayısal olarak çoğunlukta bulunması nedeniyle talebin meclisten geçtiğini söyledi. 


BU TÜR İŞLEMLER DOĞRU DEĞİL

Açıklamasına devam eden Yıldırım, “Kuruçeşme Arızlı Irak Konutları’nın olduğu bölgede bir vatandaşın üzerinden yüksek gerilim hattı geçtiği için konut yapamadığı bir arsası var. Yine İzmit Belediyesi’nin aynı bölgede imarda pazar yeri olarak ayrılan bir arsası da bulunuyor. Belediyeye başvuran ve bir miktar bağışta bulunan vatandaşın talebiyle üzerinden yüksek gerilim hattı geçen arsa ile pazar yeri takas ediliyor. Bu ahlaken doğru değil ve şaibeye açık bir takas işlemi. Yerel seçimlere 7 ay kala böyle takas işlemlerinin yapılması doğru değil. Bazı işleri bir sonraki yönetime bıraksınlar” açıklamasında bulundu.

AKP’YE AZ DAHA SABREDİN
Yıldırım kentte aksayan çalışmalardan da bahsetti. Yüklenici firma tarafından inşaat çalışmalarının durduğu Kandıra sapağındaki kavşak çalışmasına da değinen Yıldırım, “Kandıra sapağındaki çalışmaları yapan firma yetkililere bir şey söylemeden çalışmaları durduruyor. 2-3 gün bu şekilde devam etti. Sabah gelirken 5-6 kişinin bir iş makinesiyle çalışma yaptığını gördüm. Firmanın ilgili kurumlara haber vermeden gitmesi kentin ne kadar sahipsiz olduğunu gösteriyor. Vatandaşlar AKP’ye az daha sabretsin. Yakında kurtulacak” şeklinde konuştu.

SAĞLIK YATIRIMI YOK

Uzun süre gündemden düşmeyen ve ne yapılacağı hala tartışma konusu olan Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile ilgili önemli bir öneride bulunan Yıldırım, “Hastane 70 bin metrekare araziye sahip ama bunun sadece 8 bin metrekaresini kullanıyor. Geriye kalan alana Kocaeli Devlet Hastanesi’nin yeni binaları yapılsın. Buraya bin 500-2 bin yataklı hastane kurulabilir. Kocaeli Devlet’in mevut yerinin ise altı otopark, üzeri meydan olsun” ifadelerini kullandı. AKP'nin İzmit'e doğru düzgün sağlık yatırımı yapmadığını dile getirenYıldırım, “Cephanelik'e kamu-özel sektör işbirliğiyle hastane yapılacak. Kocaeli'nin nüfus artışına göre öngörülen yatırımlar yapılmıyor. Valiler ve belediye başkanları, iş adamlarına yalvararak okul veya başka hizmetleri yaptırıyorlar. Seka Devlet Hastanesi'nin ek binası dönemin başhekimi tarafından Nuh Çimento’ya yaptırıldı. AKP’nin bu kente kazandırdığı tek bir sağlık yatırımı yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.