Yıldırım: Devletle mücadele ettik 

Yıldırım: Devletle mücadele ettik 

CHP Darıca İlçe Başkanı Gürer Yıldırım, Darıca’da toplam 12 sandığa itiraz ettiklerini ancak sonucun değişmeyeceğini söyledi. Yıldırım, “Devletle mücadele ettik. Buna rağmen sonuç böyle olmamalıydı” dedi 

gurer-yildirim-1.jpggurer-yildirim-s2.jpg
CHP Darıca İlçe Örgütü’nde belediye başkan adayı Yakup Törk ve ilçe yönetimi, yerel seçim sonuçlarına yönelik değerlendirme için hiç beklemedi. Seçimden hemen bir gün sonra, CHP Darıca İlçe Örgütü’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantı partililere de duyurulunca katılım çok yoğun oldu. Partililer toplantı salonuna sığmadı. 
AYAKTA ALKIŞLADILAR
Toplantı divanında İlçe Başkanı Gürer Yıldırım, Belediye Başkan adayı Yakup Törk ve eşi Esra Törk ile CHP Darıca İlçe Örgütü’nün YSK sorumlusu Özgür Çelik yer aldı. Törk ve eşi salona girdiğinde partililer tarafından dakikalarca ayakta alkışlanarak karşılandı.  
HALKIN KARARIDIR
Toplantıda ilk CHP Darıca İlçe Başkanı Gürer Yıldırım söz alıp, “Seçimde Muzaffer Bıyık veya bir ekip değil tamamen devletle mücadele ettik. Gönlümüzdeki sonucu alamasak da mücadelemizin karşılığı bu olmamalı idi ama sonuçta Darıca Halkı böyle bir karar verdi” dedi. 
İTİRAZLAR SONUCU DEĞİŞTİRMEYECEK
Islak imzalı tüm tutanakların ellerinde olduğunu, YSK sonuçları ile karşılaştırdıklarını belirten Gürer Yıldırım, “Birkaç sandıkta farklılık olmakla beraber, sonucu değiştirecek bir farklılık maalesef yok” dedi. 
Altı sandığa usulsüzlük, altı sandığı da YSK ile örtüşmeyen sonuçlardan ötürü itiraz başvurusu yaptıklarını kaydeden Yıldırım, “Ama bu itirazlar ne belediye başkanlığı seçimi, ne de belediye meclisindeki mevcut durumu değiştirmeyecek” diye konuştu. 
DAHA ETKİLİ MUHALEFET YAPACAĞIZ
Yıldırım, “Mücadelemiz sürecek. Biz Darıca’da seçimi kazanabileceğimizi gösterdik, çok büyük bir farkı kapattık. Son dakikada sonuç böyle oldu. Çok inandık, çok emek verdik” deyip çalışmalarından ötürü tüm ekibe teşekkür etti. Yıldırım ayrıca özetle şunları söyledi:
DAHA ETKİLİ MUHALEFET YAPACAĞIZ
“Belediye meclisine 12 üyemiz girdi, iki arkadaşımız aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis üyesi de olacak. İktidar partisi ise üçü kontenjandan olmak üzere 19 meclis üyesi ile yer alacak. Belediye meclisine, mevcut dönemden daha güçlü girdik ve bu dönem daha etkili bir muhalefet yapacağız.
BEŞ YIL YÖNETEMEYECEKLERDİR
Karşımızdaki ekibin kalitesizliğini, çapsızlığını, vizyonsuzluğunu her zaman dile getirdik. Kenti beş yıl süreyle yönetemeyeceklerini de düşünüyoruz. Etkin muhalefetimizle bugüne kadar söylediklerimizin arkasında durarak daha zorlu, daha güçlü bir muhalefet yapmaya devam edeceğiz. Darıca Halkı sonuçta böyle bir karar verdi. Herkes saygı duymalı. 
ENİNDE SONUNDA DEĞİŞTİRECEĞİZ
Bize bu dönem muhalefet görevi verdiler. Her zaman olduğu gibi en iyi şekilde yapacağız. Bu mücadele hiç bitmez. Düştüğümüz yerden kalkar yine mücadele ederiz. Eninde sonunda biz bu kentin ve ülkenin kaderini değiştireceğiz. Türkiye haritasına baktığımızda kazandığımız şehirlerden ötürü aydınlığın yakın olduğunu düşünüyorum. Sahil kesimiyle birlikte Orta Anadolu’da kazandığımız yerler de bize yarın iktidarı getirecektir. AKP’nin belki de son seçimidir. Bir sonraki seçimi göremeyeceklerini düşünüyorum.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.