‘Yeşil alan ticari alana çevriliyor’

‘Yeşil alan ticari alana çevriliyor’

  Gebze Belediyesi meclis toplantısında İmar Komisyon Raporları’nda olan yeşil alanın kamulaştırılarak ticari alana açılmasına CHP Grubu...

 

 

Gebze Belediyesi meclis toplantısında İmar Komisyon Raporları’nda olan yeşil alanın kamulaştırılarak ticari alana açılmasına CHP Grubu Sözcüsü Cihangir Orhan, “Vatandaşın yerini kamulaştırarak yeşil alanla takas ediyorsunuz. Yeşil alanı resmen ticari alana çeviriyorsunuz” dedi.

YEŞİL ALAN TİCARİ ALANA ÇEVRİLİYOR

Gebze Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı önceki gün meclis salonunda Gebze Belediyesi Başkanı Adnan Köşker Başkanlığı’nda gerçekleşti. Meclis toplantısına yoklama ve açılış ile başlandı. Gündemin altıncı maddesi olan İmar planı tadilatı ile ilgili İmar Komisyonunun Raporları okunmasında Gebze Sultan Orhan Mahallesi 75 ada 61 nolu parselin yolda kalan kısmının kamulaştırılması istenildiğinin ancak kamulaştırma bedelinin yüksek olması nedeniyle alanın yeşil alanla takas edilmesi istenildi.

PARASINI ÖDENSİN YEŞİL ALANLA TAKASA KARŞIYIZ

İmar komisyonu raporuna karşı çıkan CHP Grup Sözcüsü Cihangir Orhan, “Gebze’de zaten az olan yeşil alanları böyle takaslar iyice bitirmiş oluyorsunuz. Vatandaşın yerini kamulaştırırken burayı neden yeşil alanla takas ediyorsunuz? Kamulaştırmanın bedeli neyse onu verelim. Grup olarak yeşil alanın takasına karşıyız. Yapılmak istenen bu durumu uygun bulmuyoruz. Parası verilsin” dedi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de kamulaştırmada vatandaşın değerinden fazla ücret talep ettiğini için böyle yaptıklarını söyledi.

İNÖNÜ ÇAMLIK PARKI’NIN ADI NE OLACAK?

Gündemin yedinci maddesi olan belediye sınırları içersinde olan 19 parka isim verilmesi ile ilgili olarak ise CHP’li Abdullah Yılmazel, “Gebze’nin merkezinde bulunan ve herkesçe bilinen İsmet İnönü Çamlık Parkı’nın adının verilip verilmeyeceğini merak ediyoruz. Eğer bu parka eski ismi verilmezse parti olarak bizler bunu talep ediyoruz” dedi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise Gebze Kent Meydanı olarak meydanın tümüne isim verildiğini ve bunun değiştirilemeyeceğini açıkladı.

FESTİVAL BİTTİ BÜTÇE TALEBİ YENİ GELDİ

Gündemin beşinci maddesi olan Gebze Kent Konseyinin beş talebi olan Kendi İşinin Sahibi Olabilirsin, Gündüz Bakım Evi ve Kreş Projesi, Geleneksel 2. Gebze Kültür, Sanat ve Folklor Festivali, Gebze Trafik Merkezi’nin yenilenmesi, İsmiyle Özdeşleşmiş mekânların proje önerisi oy birliğiyle kabul edildi. Gebze Kent Konseyinin taleplerinden olan Geleneksel 2. Gebze Kültür, Sanat ve Folklor Festivali ile ilgili Plan Bütçe-Hukuk Dilekçe Komisyonu Ortak Raporu ise geri iadesine karar verildi. Festivalin bitmesinden üzerinden haftalar geçmesine rağmen bütçenin talebi ise akıllarda soru işareti bıraktı.

PARK OTOMATLAR FAZLALAŞTI

 

Gündemin geri kalan sekizinci, dokuzuncu, onucu ve on birinci maddeleri ise oybirliğiyle gerekli komisyonlara havale edildi. Gündem dışı söz alan CHP’li Cihangir Orhan, Gebze’deki park otomatların fiş kesme alanlarının fazlaştığını söyledi. Vatandaşların otopark ücreti ödememek için ara sokaklara araçlarını park ettiğini ifade eden Orhan, “Bu konuyla ilgili olarak belediyemiz kapalı olan otoparkları biran önce hizmete açmasını istiyoruz. Ayrıca yeni açılan mezarlık yoluna asfalt dökülmesi yönünde vatandaşların talepleri var” dedi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise meclis üyelerinin sorularına yine her zamanki gibi sözler verdi. Gebze Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı 3 Eylül Salı günü saat 16.00’da yapılacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.