“Yerel yönetimlerde devrim yapacağız”

“Yerel yönetimlerde devrim yapacağız”

Demokratik Sol Parti (DSP)  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ziya Topal,  seçildiği taktirde  Kocaeli’ni tarımın başkenti yapacaklarını belirterek, “Yerel yönetimlerde  devrim yapacağız”dedi.

2-342.jpg

DSP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı  Ziya Topal dün   Gebze Ramada Otel’de basın mensuplarıyla buluştu.  Toplantıya DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu,  Çayırova İlçe Başkanı Beysefa Yılmaz,  Gebze Belediye Başkan adayı  Çetin Töngel,  Çayırova Belediye Başkan adayı  Hasan Yıldız, Dilovası Belediye Başkan adayı  Hakan Ercan ile parti yöneticileri katıldı.

 

Gebze bölgesinin 15 yıldır  mevcut belediye yönetimi tarafınan üvey evlat olarak görüldüğünü söyleyen DSP Büyükşehir  adayı Ziya Topal şunları söyledi, “Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyar  400 milyon TL borcu var ve  bu borç karşılığın da 379 milyon faiz  ödüyor.   Gebze’nin bütçesi kadar para faize gidiyor.  Bu paralar hizmet olarak geri dönmüyor, birilerinin cebine iniyor.

Örnek olarak Çayırova Belediyesi  geçtiğimiz yıl 4 milyon TL’yi   yaptığı hizmetlerin karşılığında  reklam için harcamış.   Hizmetin reklamı olurmu, yazık değil mi bu para halkın değil birilerinin  cebine gidiyor.

KOCAELİ’Yİ TARIMIN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ

‘Cumhuriyet Kent Umudum' projesi ile Kocaeli’nin 12 ilçesinde halkçı belediyecilik yapacağız.  Biz  DSP olarak önce  yerelde iktidar sonra genelde iktidar olacağız.  Kocaeli’de  269 köy var ve bu köyler bilindiği gibi  Büyükşehir kapsamında mahalleye dönüştürüldü. Bizim ilk işimiz bu mahalleri köylere dönüştürmek ve yeniden köy yaşamını tesis etmek.  Köylerde tarımcılığı geliştirip Kocaeli’ni tarımın başkenti yapacağız. Yerel yönetimlerde  devrim yapacağız ”dedi.

METRO 5 YILDA BİTMEZ

 Gebze-Darıca arasında ki metro projesine de değinen  Ziya Topal, “ Bilindiği gibi   Gebze-Darıca arasında  metro projesi var ve bu proje 5 yılda bitecek.  Şimdi buradan soruyorum,  bu ekonomik krizde  böylesine büyük maliyetli bir projenin bitmesi mümkün müdür?  Ayrıca dikkat ettiyseniz  Gebze-Darıca arasında 12 istasyon var ve bu istasyonlar 19 dakikada kat edilecekmiş.  Bu nasıl mantıktır, bir durakta kaç dakikada  yolcu alacak ki  19  dakika da  Gebze-Darıca arasını katedecek.  Ayrıca  geçen sene  metro durakları falan diktiler,  Gebze dışından gelen kimileri ise  metro  nereden kalkıyor diye soruyordu.   Gerçekçi ve günü kurtarmaya dönük projelerin ayakları yere basması lazım”diye konuştu.

OVACIK MODELİNİ ÖRNEK ALIYORUZ

DSP Kocaeli İl Başkanı  Halim Dedeoğlu ise, DSP olarak   Ovacık  modelini örnek aldıklarını ifade ederek, “Bilindiği gibi Ovacık’ta gerçekten herkesin taktir ettiği bir belediyecilik yapılıyor.  Bizim örnek aldığımız belediyecilikte budur.  Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu ile  Kocaeli’ne geldiğinde tanışma fırsatımız oldu. Gayet mütevazi bir insan. Gösterişten uzak.  Kendisinin  fikrine katılır veya katılmazsınız ama  halka dönük bir belediyecilik yapıyor”dedi.

*Cengiz  Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.