Yerel gazetelere büyük destek

Yerel gazetelere büyük destek

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Kocaeli İŞKUR İl Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi ve Basın İlan Kurumu arasında mesleki ve teknik kursların düzenlenmesine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

imza-(1).jpgimza-(2).jpg

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Toplantı Salonu’nda dün gerçekleşen protokol imza törenine Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, İŞKUR Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, Basın İlan Kurumu Kocaeli Müdürü Hayri Beşer ve çok sayıda gazeteci katıldı. Programda ilk olarak Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu bir konuşma yaparak, “Bölgemizde yerel basının insan kaynaklarının kapasitesinin geliştirilmesine yönelik bir işbirliği protokolü yapıyoruz. Bölgemizde kalkınmaya yönelik bu tür işbirliği yapıyoruz. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Kocaeli İŞKUR İl Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi ve Basın İlan Kurumu olarak bölgemizdeki yerel basına ve sektöre yeni girecek arkadaşlara yönelik iş garantili eğitim programı gerçekleştiriyoruz.

9 AY MAAŞ VE SİGORTA

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Kocaeli’nde bu yerel basına yönelik projenin çok verimli olacağına inanıyorum. Yerel basınımız daha fazla iletişim mezunu arkadaşımızın çalışacağı bir alan olacak.” dedi. Dr. Mustafa Çöpoğlu’nun ardından Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, “Kocaeli Üniversitesi olarak böyle bir çalışma içerisinde olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Başarılı ve verimli bir çalışma dönemi olur diye düşünüyoruz. Bu çorbada bizim de tuzumu olacaksa ne mutlu bizlere. Diğer illere de örnek olmasını dilerim.” diye konuştu. İŞKUR Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz da projenin hayırlı olmasını dileyerek, “Basın İlan Kurumu ile yaptığımız eğitimlere yeni bir eğitim ekliyoruz. Bu meslek eğitim kursundan sonra 9 ay İŞKUR’un maaşını ve sigortasını karşılayacak.” dedi.

YEREL MEDYAYA KATKI SUNMAK

Son olarak ise Basın İlan Kurumu Kocaeli Şube Müdür Hayri Beşer bir konuşma yaparak, “Projenin amacı Basın İlan Kurumu yerel medyayı desteklemek ve istihdama katkı sunmak istiyoruz. Basın İlan Kurumu olarak bu tür projelere desteğimiz devam ediyor. Bu projemiz istihdama yönelik bir proje. Bu projenin eğitim yönünü üstlendik. Katılacak yeni arkadaşların yerel medyaya katkı yapacaklarını düşünüyorum. Yerel medyanın gittiği bir yer var. Bizler de bu yere doğru gitmeliyiz. Eğitim için başvurular başladı. Amacımız yerel medyaya katkı sunmaktır.” diye belirtti.

 

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.