Yenikent’te pazardan  sonra park alanı da gitti

Yenikent’te pazardan sonra park alanı da gitti

Gebze’nin 17 bin nüfusa sahip mahallesi Yenikent’te semt pazarının ardından Korupark’taki park ve spor alanı da halkın kullanımından çıktı. Muhtar Esengül Aktaş ve mahalleli, isyanlarda.

Gebze’nin 1990’lı yıllarda toplu konutlar ile oluşan mahallesi Yenikent hayli sıkıntılı. 17 bin nüfuslu mahallede cumartesi günleri kurulan semt pazarının, Tatlıkuyu ve Mevlana’daki sabit pazarların kurulması gerekçesiyle kaldırılmasının ardından mahalle sakinlerinin gerek yürümek, gerek spor yapmak için kullandığı Korupark’taki sosyal donatı alanları da halkın kullanımından çıktı. Edinilen bilgilere göre bir ay önce belediye tarafından yapılan ihale sonrası yeni işletici buradaki spor sahası ve alanlarını işletmeyi yaz okuluna dönüştürüp sadece üyelere tahsis edince vatandaş bir yerden daha oldu.
BİR BİR ELDEN ÇIKIYOR
31 Mart’taki yerel seçimlerde mahalleye muhtar seçilen Esengül Aktaş sorun yumağı ile boğuşurken halkın tüm kullanım alanlarının bir bir elden çıkmasından sitem etti. Aktaş, “Mahalle sınırlarımız içinde yer alan olimpik buz pistine devlet kadrosundan hoca atanmadığı için kullanamıyoruz. Halk gerek çocukları gerek kendileri için bilgi evleri, kültür merkezi, spor sahaları istiyor ama yok. Yenikent Mahallesi sakinleri, ‘Mahallemde ne kullanabilirim’ demeye başladı çünkü hiçbir alan yok” dedi.
ŞEKERPINAR İLE KIYASLADI 
Çayırova’nın Şekerpınar Mahallesi’nde, bu bölgenin Gebze’nin beldesi olduğu yıllarda başlayan toplu konutlaşmanın ardından günümüzde anılan yerde kültür merkezinden spor alanlarına tüm ihtiyaçların karşılandığını belirten Aktaş, “2018 yılı verilerine göre 17 bin nüfusa sahip olan mahallemizde bu hizmetlerin hiçbiri yok” diye konuştu.
EMSALLERİ VAR
Mahalle içinde sadece Halk Eğitim Merkezi’nin çok küçük bir alanda, sınırlı sayıda kişiye dikiş nakış kursu düzenlediğini kaydeden Aktaş, öncelikli hedeflerinin ise semt pazarlarını mahallelerine yine kazandırmak olduğunu belirtti: “Gebze’nin Arapçeşme Mahallesi’nde pazartesi günleri kurulan pazar kaldırılmıştı, yine kuruldu. Çayırova Yenimahalle’de de semt pazarının yeniden kurulması kararı alındı. Yani bu konuda emsal uygulamalar var, kaldırılan pazarlar yine kurulabiliyor. Bu konuda mahalle sakinlerinin desteğiyle birlikte semt pazarını mahallemize yine kazandıracağız.”
ULAŞILAMIYOR 
Yenikent’te cumartesi günleri kurulan semt pazarına alternatif olarak Tatlıkuyu’da cumartesi günleri kurulan sabit pazarın, bir diğer alternatif olarak cuma günleri kurulan Mevlana’daki sabit pazarın gösterildiğini belirten Aktaş, her iki alternatife de vatandaşın ulaşımının son derece zor olduğunu dile getirdi.
KÖYLÜM PAZARI 
Seçim döneminde Evimde Elimde Emeğimle Köylüm Pazarı  kurulması vaadinde de bulunan Esengül Aktaş bu vaadinin hayata geçmesi için gerekli yerlerle diyalog kurduğunu, proje haline getirdikten sonra ilk başta ayda bir gün olmak üzere Köylüm Pazarı’nın mahallede hayat bulacağını söyledi. Aktaş bu pazarda kadınların emeğinin değerlendirileceğini kaydetti.  
NÜFUSTA SANAL ARTIŞ 
Yenikent Mahallesi’nde yeni eğitim öğretim döneminin kayıt sürecinde yaşanan bir diğer sorun ise mahalle nüfusunun “hormonlu” bir şekilde artması. Mustafa Üstündağ Ortaokulu başta olmak üzere bu mahalle sınırları içinde yer alan devlet okullarına çocuklarını kaydettirmek isteyen veliler, çeşitli yöntemlere başvuruyor. Bunların arasında mahalleden ev kiralayıp ikamet edinmekte var. Yeni yasal mevzuat gereği yeni nakiller için ilk başvuru yeri nüfus müdürlükleri olduğundan muhtarlarda bu hareketlenmeyi ancak takip ettikten sonra öğrenebiliyor. Yenikent’te de içinde bulunduğumuz günlerde sokaklarda caddelerde hiç ev eşyası nakli yapan kamyonlara rastlanmamasına karşın kayda değer bir nüfus artışı var. Mustafa Üstündağ Ortaokulu’na yoğun başvurulardan ötürü sınıf ortalamalarının 40’ı geçmesinden de endişe ediliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.