Yenikent’e yeniden pazar için yeşil ışık

Yenikent’e yeniden pazar için yeşil ışık

Gebze’nin Yenikent Mahallesi’nde bir süre önce kaldırılan semt pazarı yeniden kurulabilir. Konu meclis gündeminde yer edinirken Başkan Büyükgöz meselenin tüm taraflarıyla görüşüp karara varacaklarını söyledi.

Gebze Belediye Meclisi ağustos ayı olağan toplantısı ilk oturumunda ek önergelerden biri AKP Grubu tarafından, yönetimi bir süre önce Gebze Belediyesi tarafından alınan Kamyoncular Garajı’na dair verildi. Bu önergede fiiliyatta olmayan, kamyon ve TIR’ların abonman aidatı üzerine oldu. Önerge ilgili komisyona havale edildi.
BELEDİYE DEVRALACAK 
Meclis toplantısında bir diğer gündem konusu Adem Yavuz Mahallesi’ndeki sabit pazar oldu. Tam olarak Çayırova/Gebze ilçesi sınırlarındaki pazarın önünden geçen cadde Çayırova Belediyesi’ne ait. Bu pazarın işletmeciliğinin Çayırova Belediyesi’nden alınıp Gebze Belediyesi’ne geçmesine dair önerge de toplantıda kabul edildi.
HALK TOPLANTISI DÜZENLENECEK
İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Birol Elüstü, Yenikent Mahallesi’ne yeniden semt pazarı kurulup kurulmayacağını sordu. Başkan Büyükgöz halk meclisleri dâhil olmak üzere konuya dair gerek halka, gerekse pazarcılara başvurularak karara varılacağını söyledi. Büyükgöz önümüzdeki günlerde dört ayrı halk toplantısında vatandaşla bir araya geleceklerini kaydetti. 
T.C İBARESİ TADİLATTA EKLENECEK 
Elüstü ayrıca geçtiğimiz aylarda Gebze Belediyesi’nin binasına T.C ibaresinin eklenmesine dair yine İYİ Parti’nin önerisi üzerine karar alındığını ancak uygulamaya geçilmediğini hatırlattı. Başkan Büyükgöz, belediye binasının çatısı dâhil olmak üzere ciddi bir tadilattan geçeceğini, o çalışma kapsamında tabelanın takılacağını, tek bir ibarenin eklenmesi için iş makinesi kiralamanın kamu kaynağının israfı olacağını belirtti. İYİ Partililer o masrafı üstleneceğini belirtirken Büyükgöz bunun mümkün olmadığını kaydedip, “Kimsenin Türkiye Cumhuriyeti ile bir sorunu yok. Kaldı ki diğer binalarımızda T.C ibaresi var” dedi.
ORTAK YOL ARAYIŞI 
CHP’li Belediye Meclis Üyesi Erhan Bölük, Cumhuriyet Mahallesi’nde daha önceden belediye etkinliği de düzenlenen alana dair halkın sabit pazar kurulması için beklentisi olduğunu belirtti. Ancak anılan yerden bir vatandaşa, takas yoluyla yer verildiğini söyledi. Başkan Büyükgöz ile o soruna dair o vatandaşla, ortak yol bulmaya çalıştıklarını kaydetti. Bölük, Beylikbağı Bölgesi’ndeki kamyon parklarına ilişkin sorunu tekrar gündeme getirirken Başkan Büyükgöz trafiğe dair genel bir planlama dahilinde kamyonlara yer gösterileceğini, planlama çalışmasının sürdüğünü dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.