Yeniden, ısrarla !

Yeniden, ısrarla !

 

 

Bizler, emekliyiz. Yani, uzun yıllarını hizmete vermiş, bu arada şimdi SGK çatısı altında birleştirilen Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur’a uzun yıllar prim ödedikten sonra çalışma yaşamından çekilmiş, devletin verdiği yaşlılık ücretiyle yaşamını sürdürmeye çalışan kişileriz.

Toplumsal yaşam içerisindeki varlığımızla haklarımızı korumak için, DİSK’e bağlı Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) çatısı altında örgütlü mücadeleyi de sürdürüyoruz.

Sendikamız, geçmişte SSK’nın taksitli kömür satışına aracılık yapmak bahanesiyle yüz binlerce emekliyi üye gösteren ve her yıl onların aylıklarından aidat kestiren derneklere dur demenin yollarını arıyor.

Anımsıyorum, önceki yıllarda, SSK tarafından, o zamanki adı Türkiye İşçi Emeklileri Cemiyeti olan, Türkiye Emekliler Derneğine sağlık karnesi dağıtımında veya taksitli kömür satışında aracılık yapma yetkisi verilmiş ve Cemiyet (Dernek) ise kendisine tanınan bu imtiyazla, sağlık karnesi veya taksitli kömür imkanından yararlanmak isteyen emeklilere bilgi vermeden, üyelik formu imzalatmak suretiyle yüz binlerce emekliyi habersizce üye yapmıştı. 

Ve, bu üyelikler bahane edilerek emeklinin aylığından bilgi verilmeden her ay aidat kesintisi yapılıyor. Yıllar içinde, birçok emeklinin, bilgisi olmadan üye yapıldığı veya hiç üye olmadığı halde aylığından aidat kesildiği yönünde yaptığı suç duyurusu ise savcılar tarafından dikkate alınmadığından hukuksuzluk devam etmektedir. bu nedenle, içinde bulunduğumuz yılın Şubat ayında yüz binlerce emeklinin aylığından dernek aidatı kesildi. Üstelik bu kesinti Suriyeli göçmenler için yapılmış gibi gösterilmeye çalışıldı.

Özcesi, Türkiye’yi yöneten hükümet ile onun politikalarını, yasaların tanıdığı yetkiler çerçevesinde uygulamakla yükümlü kamu kurumları, aylardır evi olmayan milyonlarca emeklinin, iki emekli derneği tarafından istismar edilmesini ve ceplerinden para alınmasını seyrediyor.

Sendikamız, bu kesintinin durdurulmasının yanı sıra bankaların emekli aylıklarına tıpkı kamu çalışanlarına sağlanan promosyon gibi katkı sağlamak için de uzun zamandır temaslarını sürdürüyor. TOKİ’nin sağladığı bu haktan yararlanmak isteyenler herhangi bir derneğe üye olmak ve aidat ödemek zorunda değil. O dernekler, bunu istismar ederek üye yapmak ve aidat toplamak için kullanıyor.

Bu konularda kararlıyız ve kararlılığımızı yarın bir kez daha yani yeniden alanlarda basın açıklamalarıyla dile getireceğiz.

Tüm emekliler iyi bilmelidir ki, Türkiye’de yaşayan ve kendisine başvuran her emekli, TOKİ’nin belirlediği şartları yerine getirmek koşuluyla, herhangi bir aracıya gerek olmadan konut sahibi olabilir. Geçmişte SSK’nın taksitli kömür satışına aracılık yapmak bahanesiyle yüz binlerce emekliyi üye gösteren ve her yıl onların aylıklarından aidat kestiren derneklerin, emeklilerin konut sahibi olması imkânını kendileri sağlıyormuş gibi göstermelerine inanılmamalı ve tek derdi aidat toplama yoluyla haksız kazanç peşinde olan derneklerin oyununa gelinmemelidir.

İşte, tüm bu sorunlarımızı, yarın yeniden ve yüksek sesle dile getireceğiz…

‘’Promosyon lütuf değil haktır’’ diyen Tüm Emekli-Sen üyesi bizler, 31 Mart Salı günü merkez PTT’den promosyon hakları için Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya faks çekeceğiz.

Tabi ki, sesimizi yeniden ve bir kez daha yükseltmek bu etkinlikle sınırlı değil.

Sendikamızın öncülüğünde hak arayışımız ve taleplerimizde ısrarcı oluşumuz sürecek.

DİSK Tüm Emekli-Sen’in Ankara’nın Çankaya, Yenimahalle, Mamak, Sincan ve Keçiören, İstanbul’un Aksaray, Kartal, Kadıköy ve Beyoğlu, İzmir’in Gaziemir, Balçova, Konak, Karşıyaka, Selçuk, Aliağa ve Buca, Kocaeli’nin Merkez, Gölcük ve Gebze, Edirne, Derince, Bolu, Balıkesir, Gaziantep, Nazilli, Manavgat, Kırşehir, Samsun, Elazığ, Uşak, Burhaniye, Adapazarı, Finike, Şanlıurfa, Didim, Akhisar, Kayseri, Ordu, Hatay, Eskişehir, İskenderun, Alanya, Söke, Ödemiş, Düzce, Edremit, Bursa, Konya, Sinop, Lüleburgaz, Sivas, Bandırma, Aydın, Datça, Antalya, Rize, Çorum, Diyarbakır, Mersin, Kırklareli, Artvin, Muğla, Kırıkkale, Karaman, Çorlu, Küçükkuyu, Salihli, Malatya, Bitlis ve Hacıbektaş şubelerindeki binlerce üyesi olarak kazanacağız.

 

Bunun için tek yol örgütlü olmaktır…

Bu yazı toplam 90 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi