Yaz aylarında göz sağlığına dikkat

Yaz aylarında göz sağlığına dikkat

Yaz mevsiminde güneş ışınları sebebiyle güneş ve sıcak havaları iyice hissetmeye başladığımız bu günlerde gözlerimize daha fazla dikkat etmemiz gerekmektedir. Medical Park Gebze Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mustafa Lütfi Yazar, yaz

Medical Park Gebze’de görev yapan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mustafa Lütfi Yazar, yaz mevsiminde göz sağlığında en sık karşılaşılan rahatsızlıkları anlattı. Mevsimsel Alerji, Deniz ve havuzlardan kapılan enfeksiyonlar, güneşe karşı olan hassasiyet ve rahatsızlıkların en sık karşılaşılan problemler olduğunu belirten Op. Dr. Yazar, alınması gereken önlemlerden ve yapılması gerekenlerden bahsetti.

‘MEVSİMSEL ALERJİ’

‘Özellikle çocukluk ve ergenlik yaşlarında en sık karşılaşılan göz problemi: Mevsimsel Alerji’

Yaz aylarında en sık karşılaşılan rahatsızlıkların ilki, belki de en sık olarak görüleni olan Mevsimsel Alerji hakkında Op. Dr. Mustafa Lütfi Yazar, “Özellikle çocukluk ve ergenlik yaşlarında ortaya çıkan ve en sık karşılaşılan göz problemi mevsimsel alerjilerdir. Gözlerde sürekli kaşınma hissi, kızarıklık, sulanma, ışığa ve güneşe bakamama zaman zaman uzayan lastik gibi beyaz çapaklanmalar şeklinde şikâyetlerle karşımıza gelen hastalarımız oldukça zor günler geçirebilirler. Tedavisi göz hekimleri tarafından başarı ile yapılabilmektedir. Bunun yanında aile ve bireylerin alabilecekleri önlemler de vardır. Olabildiğince güneşte şapka takmak, güneş gözlüğü kullanmak, el ve yüz temizliğine dikkat etmek bunların ilk sırada olanlarıdır.” diyerek devam etti.

 ‘GÜNEŞ IŞINLARINA DİKKAT EDİLMELİDİR’

Op. Dr. Mustafa Lütfi Yazar, “Yaz mevsiminde sıkça karşılaştığımız ve hastalarımızın bilgi almak istediği bir durumda güneşe karşı olan rahatsızlıktır. Atmosferdeki değişmelerle birlikte güneşin zararlı olabilecek ışınlarına giderek daha çok maruz kalmaktayız, ve bu önemli bir hale gelmektedir. Önlem olarak güneşi engelleyecek siperliği olan şapkalar kullanılmalı ve ultraviyole filtresi olan güneş gözlükleri takılmalıdır. Direkt güneşe bakmaktan kaçınmalı özellikle çocuklarımızı güneş ışığının dik geldiği öğlen saatlerinde daha fazla korumalıyız. Bütün önlemlere rağmen oluşabilecek sorunlarda tabii ki biz göz hekimleri hastalarımızı sağlıklarına tekrar kavuşturmak için elimizden geleni yapmaktayız.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.