Yasanın mantığıyla sorunumuz var

Yasanın mantığıyla sorunumuz var

Öğretmenler olarak hiçbir konuyu tartışmaktan çekinmediklerini kaydeden Bozdoğan, “Bizim açımızdan önemli olan muhatabımızla eşit koşullarda bu konuları görüşmek.

anlatti.jpg

Öğretmenler olarak hiçbir konuyu tartışmaktan çekinmediklerini kaydeden Bozdoğan, “Bizim açımızdan önemli olan muhatabımızla eşit koşullarda bu konuları görüşmek. Uzman öğretmenlik ve baş öğretmenlik, bu yasa tasarısıyla beraber hiyerarşik bir yapı olarak karşımıza geliyor. Yasanın mantığıyla sorunları olduğunu kaydeden Bozdoğan şöyle devam etti:
YASANIN RUHU
“Yasaya ruhunu verecek yaklaşım öğretmenlerin mesleki statüsünün geliştirilmesi, ekonomik sorunlarının çözülmesi, mesleki özerkliklerinin artması ise bu bambaşka bir yasa anlamına gelir. Ama eğer bu yasaya ruhunu verecek iktidarın veya işverenin kontrolünün, yönetiminin dışına çıkmayacak, onu sorgulamayacak, var olanı kendisine dikte edileni olduğu gibi uygulayacak bir öğretmen kimliği oluşturmaksa bu yasa da böyle çıkar.
KABUL ETMEYECEĞİZ
İki türlü bakış açısı var. İktidarın şu an bizim kabul etmediğimiz bir bakış açısıyla hazırladığı yasanın bizim mesleğin kanunu olarak çıkartma çalışmasını kabul etmeyeceğiz.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.