“Yaşam tarzımıza müdahale edilmesin”

“Yaşam tarzımıza müdahale edilmesin”

 Eğitim-Sen Gebze Şubesine bağlı sendika üyeleri ve çeşitli STK temsilcileri ile bazı siyasi parti üyeleri geçtiğimiz gün yaptıkları yürüyüş...

 

Eğitim-Sen Gebze Şubesine bağlı sendika üyeleri ve çeşitli STK temsilcileri ile bazı siyasi parti üyeleri geçtiğimiz gün yaptıkları yürüyüş ve basın açıklamasıyla yaşam tarzlarına yönelik müdahaleyi protesto ettiler.

 

Sendika önünde bir araya gelen sendika üyelerine CHP Gebze Belediye Başkan Aday Adayı Yüksel Genç, EMEK Partisi Gebze İlçe Başkanı Hasan Atik, Emekli-Sen Başkanı Cemil Yüksek ve çok sayıda sendika üyeleri Eskiçarşı tarihi çeşme önüne kadar yürüyüş yaptı. Çeşme önünde basın açıklamasını grup adına Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem yaptı. AKP hükümetinin kendisine muhalif olan tüm kesimleri bastırmak istediğini belirten İrdem, “Bu baskı özellikle Gezi direnişi sonrasında belirgin bir şekilde yoğunlaştı” diye belirtti.

MERAL ÖĞRETMENİNİN YANINDAYIZ

 

Gebze Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Meral Akkaya Gezi eylemlerine katıldığı için herhangi bir soruşturma yürütülmeden ifadesi dahi alınmadan Kocaeli valisi tarafından sürgün edildiğini ifade eden İrdem, “Eğitim emekçilerine yönelik her türlü baskının, sürgünün ve dayatmanın karşısında yer alacağız. Meral öğretmenin yanında yer alarak davasını takipçisi olacağız” dedi. Hükümetin asıl hedefinin şunlar olduğunu belirten İrdem, “Yıllardır baskıcı yönetim ve otoriter yönetim anlayışı altında ezilen farklı toplum kesimlerinin ortak çıkarlar etrafında bir araya gelmesini engellemektir” dedi. Grup yaptığı açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.