Yangınlarla ilgili korkunç iddia

Yangınlarla ilgili korkunç iddia

  Geçtiğimiz ay üç kez yangın çıkan Gebze Eskihisar'da önceki gün akşam saatlerine doğru yine yangın çıktı. İki ayda aynı yerde dört...

 

 

Geçtiğimiz ay üç kez yangın çıkan Gebze Eskihisar'da önceki gün akşam saatlerine doğru yine yangın çıktı. İki ayda aynı yerde dört defa yangın çıkması akıllara kundaklama şüphesini getirirken gazetemizi arayan vatandaşlar, birileri tarafından bu yangınların kasıtlı olarak çıkarıldığı iddia ettiler.

 

YANGIN BİRİLERİ TARAFINDAN ÇIKARILIYOR

Eskihisar’da bulunan ormanlık alanda geçtiğimiz ay tam üç defa yangın çıkmıştı. Çıkan yangınlarla ilgili olarak gazetemizi arayan ve ismini vermek istemeyen bir vatandaşın verdiğini bilgiye göre, yangınlar birileri tarafından çıkarılıyor iddiasında bulunuldu. Pazar günü Topcular’dan Eskihisar’a arabalı vapurla gelirken yaşadığım olayı anlatmak istediğini belirten vatandaş, “İskeleden Darıca’ya doğru ve hemen deniz üstündeki ormanlık alanda biri eline benzin bidonunu almış ve denizden itibaren iki şerit şeklinde benzini dökmüş ve ateşe vermiş gibiydi” diye belirtti.

 

CEVAPLANMASI BEKLENEN SORULAR

Vapurdan indikten sonra yanan bölgede karşılaştığı manzara karşısında oturup ağladığını ifade eden vatandaş, “Bir tane orman işletmeye ait yangın söndürme aracı vardı. İlginç olan araç yanan bölgeye müdahale etmiyordu. Ekipler beni görünce hortumu yanan yere getirdiler ve 10 dakika içinde yangını söndürdüler. Çünkü elimde fotoğraf makinesi vardı. Benim gazeteci olduğumu sandılar. Ben oraya gitmeyene kadar yangına müdahale edilmiyordu” şeklinde iddiada bulundu. Geçtiğimiz ay çıkan yangınlarla ilgili olarak yetkililer soruşturma açıldığını ifade edilmişti. Kamuoyunun merakla beklediği başlatılan ve yürütülen bu soruşturmalara rağmen hala bu bölgede orman yangınları neden, kim veya kimler tarafından çıkarılıyor?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.