“Yakalanan mermiler başarı değil!..”

“Yakalanan mermiler başarı değil!..”

  CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Gümrük Muhafaza operasyonları nedeniyle yaptığı açıklamada, Suriye’deki iç savaşın etkisinin Hatay’dan...

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Gümrük Muhafaza operasyonları nedeniyle yaptığı açıklamada, Suriye’deki iç savaşın etkisinin Hatay’dan Kocaeli’ye kadar yapıldığını söyledi.

 Hurşit Güneş yaptığı yazılı basın açıklamasında Türkiye komşu ülkede yaşanan iç savaşın bizzat tarafı haline getirilmiş olduğunu belirtti. Güneş, “Bir yılı aşkın süredir ısrarlı biçimde ikazlarımıza rağmen; Türkiye’deki yetkililer; -yurt dışından gelen baskılar nedeniyle- yalnızca kısa bir süre önce bu iç savaşın mühimmatlarına el koymaya başlamıştır. Maalesef; bunda geç kalınmış, iç savaş şiddetlenmiş, 150.000’e yakın insan ölmüş; milyonlarca insan evinden, köyünden edilmiş, sınır ülkelerde mülteci durumuna düşmüş ve iç savaş geri dönülmez bir duruma gelmiştir. Daha Cumartesi günü, Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimin lideri ile "Suriye’nin kuzeyinde çatışmacı radikal unsurların korunması yolunda" yapılan anlaşma hala hükümetin bu aymazlıktan tam olarak dönmediğinin kanıtıdır” dedi.  

 

 

Kocaeli’de, Suriye sınırından 1.000 km’yi aşkın bir mesafede, bu çapta bir silah ve mühimmat yakalanması Türkiye’nin her bir yanının, Suriye’deki iç savaşın parçası haline geldiğini göstermekte olduğunu ifade eden Güneş, “Hükümete tekrar hatırlatmak isteriz ki; hükümetlerin devrilmesinden çok, akan kanın durması, huzur ve demokrasinin elde edilmesi hedeflenmelidir. Ne yazık ki; şu anda izlenen politika bunun tam aksidir. Yakalanan silahlar hükümetin başarısını değil, şimdiye kadar izlenen politikanın ne denli hatalı olduğunun açık bir göstergesidir” şeklinde görüş belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.