“Vergiler biber gazı olarak geri dönüyor”

“Vergiler biber gazı olarak geri dönüyor”

 Mecliste görüşülmeye başlanan 2014 yılı bütçe tasarısıyla ilgili basın açıklaması yapan KESK Kocaeli Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Akın...

 

Mecliste görüşülmeye başlanan 2014 yılı bütçe tasarısıyla ilgili basın açıklaması yapan KESK Kocaeli Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Akın Şişman, verdikleri her kuruş verginin kendilerine biber gazı olarak döndüğünü söyledi.

KESK Kocaeli Şubeler Platformu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülmeye başlanan 2014 yılı bütçe tasarısıyla ilgili  Belediye İş Hanı önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını KESK Kocaeli Şubeler Platformu  Dönem Sözcüsü Akın Şişman yaptı. Bütçeden kamu çalışanlarının hak ettiği kazanımları alması gerektiğini ifade eden Akın Şişman, “2014 yılının bütçesi  emekçilerin değil savaşın, rantın ve sermayenin bütçesidir. Meclisten ülkemizi daha da karanlığa sürükleyecek olan bu bütçe tasarısını derhal meclisten çekin” çağrısı yaptı. 

 

VERGİLER GAZ TOMA OLARAK DÖNÜYOR

AKP Hükümeti'nin 11 yıldır bütçe hazırlarken kimseye sormadığını dikkat çeken Akın Şişman, “Hükümet emekçilerin birikimlerine el koyarak  ağır vergilerle toplanan kaynaklar emperyalizmin taşeronluğuna kullanılıyor. Haklarımız her geçen gün gasp edilirken  ülkemiz Ortadoğu'da emperyalizmin taşeronu olurken savaş politikalarının faturası emekçilere çıkartılıyor. Ödediğimiz her kuruş vergi bizlere daha fazla savaş, toma, gaz, gözaltı baskı ve ölüm olarak dönüyor. İnsanca yaşam hakkı her geçen gün insanların elinden alınıyor” ifadelerine yer verdi.

 

19 ARALIK ÇAĞRISI YAPTI

 

2014 yılı bütçe tasarısı ile ilgili önerilerini sıralayan Akın Şişman, “Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmalı. Herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmalı. Ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalı. Kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmalı. Baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmeli. Maaşlarımız vergi artışından etkilenmemeli” dedi. Şişman, 19 Aralık'ta taleplerinin dikkate alınması için yapacakları bir günlük grevle tüm kamu emekçilerinin katılması çağrısında bulundu. Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.