‘Vergi tahakkukunda Kocaeli Türkiye birincisi’

‘Vergi tahakkukunda Kocaeli Türkiye birincisi’

  ** Gebze Ticaret Odası Şubat Ayı olağan meclis toplantısı yenilenen meclis salonunda gerçekleştirildi. Gebze Ticaret Odası Vakfı Mütevelli...

 

 

** Gebze Ticaret Odası Şubat Ayı olağan meclis toplantısı yenilenen meclis salonunda gerçekleştirildi.

 

Gebze Ticaret Odası Vakfı Mütevelli Heyet toplantısı ve Şubat ayı olağan meclis toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. GTO’nun yenilenen Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Ali Kopuz, İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Bilim, Sanayi Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya da toplantıya konuk olarak katıldı. Meclis toplantısında ilk olarak oda faaliyetleri ile ilgili olarak bir sunum yapıldı.

ÇİN’E RAKİP OLACAĞIZ

Ardından Gebze Ticaret Odası Vakfı Mütevelli Heyet faaliyetleri ile ilgili olarak Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler bir konuşma yaparak, “Bölgemizde trafik sorunu var. Çözüme katkı için 4 tane 112 acil servis yaptık. Beşincisini de GTÜ içerisinde yapıyoruz. Dilovası Halk Eğitim Merkezi ve Mehmet Yıldırım Toplum Sağlığı Merkezi’nin 22 Ağustos 2017’de temelini attık. Nisan ayında proje bize teslim edilecek ve açılışını gerçekleştireceğiz. Hereke Halıcılığını burada yeniden yaşatacağız ve Çin’e rakip olacağız.

TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK

GTÜ’de KOSGEB ve MARKA desteğiyle yeni proje başlatıyoruz. Stajyer transfer merkezi kuruyoruz. Bu proje Türkiye’de ilk olacak. GTO olarak e-ticarete başlayacağız. E-Sınav merkezi bitti. Milli Eğitime devrettik. Türk Kızılayı Çayırova projesini imzaladık. Kan merkezi yapmaya karar verdik. İçinde kan alma merkezi, Kızılay Şubesi, taziye evi olacak ve Ramazan ayarlında ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtılacak. Proje tutarsa 365 gün hizmet veren Aş Evi yapmayı düşünüyoruz. Kızılay’a yılsonunda Mobil Kan Aracı kazandıracağız.” dedi.

3 TEMATİK LİSEDEN BİRİ OLACAK

Çiler’in konuşmasından sonra oda faaliyetleri ile ilgili olarak bir sunum yapıldı. Yapılan sunumun ardından oda faaliyetleri ile ilgili olarak Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, “Bilişim Vadisi içinde oluşturulacak Bilişim Lisesi, Türkiye’deki 3 Tematik Liseden biri oldu. Ayrıca Gebze’den İzmit’e gitmek zorunda kalan küçük yaşta ki 250 özel öğrenci kardeşimiz bu okulda eğitim görecek. Eğer 4 yılda onlara okul tahsis edilmezse, biz kendilerine okul yapacağız. Makineler hayatımızın bir parçası. Teknolojik dönüşüme ayak uydurmak zorundayız.

GTÜ EV SAHİPLİĞİNDE ZİRVE

Bu amaçla Bilişim Vadisi içinde Bilişim Lisesi kuruldu. Bilişim Vadisi projesi dünyaya ayak uydurmak için çok önemli. Şu an da 70 firma orada kuluçka merkezi kurdu. Yakında Kamu spotu da yapılacak ve tanıtıma çıkılacak. Bilişim Vadisi genel kurulunda verilen müjdeyi sizlerle paylaşıyorum. Siber suçlara karşı birimle ilgili akademi kurulmak isteniyor. 11-14 Nisan’da Gebze Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde Sanayi ve Teknoloji zirvesi yapılacak. Oda olarak bu zirvenin sponsoruz.

KOCAELİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Bu bölgenin fuar alanına ihtiyacı olduğunu söylüyoruz. Eğer bu sene başarılı olursa, seneye Uluslararası arenaya çıkmak istiyoruz. Böyle olunca da Uluslararası bir Fuar merkezi isteyeceğiz. Ayrıca Vergi haftasındayız. Kocaeli Tahakkukta Türkiye birincisi. Toplamda 72 ilin vergi gelirlerinden daha fazla bir rakam Kocaeli’nde toplanıyor. Vergi de ödüllendirme sisteminin getirilmesine öncülük ettik.” dedi. Çilerin ardından İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz bir konuşma yaptı.

GEBZE İL OLMAYI HAK EDİYOR

Gebze gelişmeye devam ettiğini ifade eden Ali Kopuz, “Gebze, katma değerli üretime sahip. Türk ekonomisinin büyümesinde sanayinin büyük payı var. Bu payda, çoktan il olmayı hak eden Gebze’nin katkısı çok büyük. İş dünyası olarak bunun farkındayız. Lojistik olarak Gebze çok önemli. 2 yıl önce geldiğimden çok daha farklı bir GTO olarak karşılaştım. Yenilenmiş bir salonda sizlerle buluştuk. Nail Bey hep birlikte gelişme diyor. Gebze’deki gelişmeyi her köşeden görüyoruz. Bunda da Nail Beyin vizyonun etkilerini görüyoruz.” dedi.

 

Haber: Hanifi Surun




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.